Товарен самолет се разби край Кавала

5515
Товарен самолет се разби край Кавала
Снимка: Ronald Plett / Pixabay

Товарен самолет се разби късно снощи близо до град Кавала в Северна Гърция, съобщава Ройтерс, като се позова на гръцката противопожарна служба и държавната телевизия, предава БТА.

Според телевизия ЕРТ самолетът е "Антонов Ан-12", е собственост на украинския оператор "Меридиан" и е летял от Сърбия за Йордания. Пилотът е поискал да извърши аварийно кацане поради проблем с един от двигателите, но връзката с него била изгубена.

Видеозапис, качен на сайта ertnews.gr, показва как самолетът е в пламъци и се снижава бързо, след което пада на земята и се вижда експлозия. Пожарната служба не може да потвърди типа на самолета. Колко са били хората на борда засега не е известно. В изявление на службата, се казва, че са изпратени 15 пожарникари със седем цистерни да гасят избухналия след катастрофата пожар. Към мястото са се насочили още спасители.

Според Франс прес, която се позовава на пожарникари, самолетът се е разбил край градчето Палеохори, окръг Кавала. Очевидци, цитирани от телевизия ЕРТ, казват, че машината е била в пламъци още преди да се разбие.

Макар да няма официална информация за броя на хората на борда, според ЕРТ в самолета е имало осем души и той "е бил опасен". Полицията е поискала от журналистите близо до мястото на катастрофата да си сложат предпазни маски.

Тази сутрин гръцки медии, цитирани от Асошиейтед прес, съобщиха, че в използвания от украинската авикомпания товарен самолет Ан-12, който се разби късно снощи близо до град Кавала в Северна Гърция, е имало 12 тона опасни материали, най-вече експлозиви. Местни жители казаха, че са видели огнено кълбо, а експлозии са се чували в продължение на два часа след катастрофата, предава още БТА

По-късно кореспондентът на БНР в Гърция предаде, че специален екип от специалисти за ядрено-биологична защита е дошъл на мястото на катастрофата. До останките от машината имало бяло вещество от неизвестен произход, което изследват специалистите. Районът е блокиран от полиция. Прекъснато е електрозахранването и водоснабдяването в района. Жителите на Палеохори са затворени в домовете си. Екип от военни лекари е в готовност за спешна реакция.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Земетресение разлюля Гърция

Румънските власти освободиха българските риболовни кораби, задържани миналата година

Мицотакис стопли отношенията си с гръцката православна църква

Кога ще има избори за общински съветници в Сърбия

Сръбският Путин пали барута в Босна и Херцеговина, Вучич помага

Ковачевски: Изборите на 8 май ще са много трудни

ОССЕ с положителна оценка за изборите в Северна Македония

Скрили кокаина в чували с тор: Гръцките митничари спряха огромна пратка с наркотици

Норвегия дари 76 превозни средства на армията на Северна Македония

Кметът на Анкара: Стъпките на ЕС към Турция не показват ясен път за бъдещето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com