X
 
 

Турция умува дали да купи руски изтребители Су-35

4746 2
Турция умува дали да купи руски изтребители Су-35
Снимка: Getty Images
Турското ръководство разглежда възможността за покупка на руски изтребители Су-35. Това пише турският консервативен ежедневник Yeni Safak, цитиран от агенция "Фокус", като пояснява, че руските военни самолети може да са търсената от Анкара алтернатива на американските изтребители от пето поколение F-35.

Както отбелязва вестникът, в момента представители на управлението на военната промишленост на републиката и ВВС на Турция разглеждат предложението на руската корпорация „Рособоронекспорт“. Съответните ведомства в Турция изучават особеностите и техническите характеристики на изтребителя Су-35. В случай на положителна оценка на руските самолети от ново поколение от страна на Анкара, представители на военните министерства на двете страни ще пристъпят към официални контакти за възможна покупка на Су-35 от Турция.

Дамаск не признава сделката между САЩ и Турция

От Дамаск обявиха в четвъртък, че отхвърлят категорично плана на САЩ и Турция за установяване на зона за сигурност в Северна Сирия, кат...

На 18 юли директорът на „Ростех“ (в която влиза „Рособоронекспорт“) Сергей Чемезов заяви, че Русия е готова да продаде на Турция изтребители от поколение 4++ Су-35 в случай, че Анкара има интерес.

Преди това (на 17 юли) от Белия дом съобщиха чрез писмено заявление, че решението на Турция да купи руските зенитно-ракетни системи С-400 прави невъзможно по-нататъшното участие в програмата за създаване на американски изтребители-бомбардировачи от пето поколение F-35.

Actualno.com

Етикети:

  • Анадолски мурафети! 1 Анадолски мурафети! преди 6 месеца Профил на трол?
    Фес умува,фес робува,фес ПАТКИ пасе!
  • КЮРД 1.1 КЮРД преди 6 месеца Профил на трол?
    Туй нЯщо СУ-35 яде ли се....?Аааа...бомби хвърляло...тъй значи...КОЛКО Е ДЕМОКРАТИЧНО....Че ние в Сирия само за тях си мечтаем...да ни замерят отгорце с бомбачки....
    : 1 !
Последно в Актуално