X
 
 

В Гърция заличават данни за религиозна и национална принадлежност на учениците

1256 0
photo of В Гърция заличават данни за религиозна и национална принадлежност на учениците
Снимка: Pixabay
Министерството на образованието на Гърция съобщи, че е съгласувано от училищните записи и удостоверения да бъдат премахнати данни за религиозна или национална принадлежност на учениците, съобщи МИА.

Съобщението е във връзка с решението на държавните институции за поверителност в отговор на жалба от страна на атеисти и активисти за защита на човешките права.

Стачка ще блокира корабоплаването в Гърция на 24 септември

Стачка на моряците ще блокира корабоплаването в Гърция на 24 септември. Всички категории кораби в страната ще останат в пристанищата о...

Държавата смята, че е противозаконно училищните власти да въвеждат в интернет-портала на Министерството на образованието данни относно религиозната и национална принадлежност на учениците в сертификатите за завършване на училище. Същата мярка се отнася и до заявления, които неправославни гръцки граждани трябва да подписват, с цел освобождаване на децата им от задължителните часове по религия.

Министърът на образованието Ники Керамеос заяви, че правителството ще предприеме необходимите стъпки, за да изпълни решението.

Гърция премахна през 2000 г. графа религиозна принадлежност в личните карти, въпреки съпротивата на Гръцката православна църква, припомни БГНЕС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители