"Велика Албания", крещят 5000 души на протест в Скопие

39463
"Велика Албания", крещят 5000 души на протест в Скопие

Повече от 5000 души, мнозинството от които етнически албанци, протестират в момента в македонската столица Скопие. Те скандират лозунги като "Велика Албания", "Стоп на окупаторите", "ВМОРО е Монструм", предаде македонското издание "Република", цитирано от "Фокус".

Протестиращите се движат към Бит пазара. Полицията е на терен, подготвена с водни снаряди и шокови бомби. Засега протестът протича мирно.

Хеликоптер на македонската полиция се разби край Струмица

Хеликоптер на македонската полиция се разби край Струмица, предаде телевизия Сител. При инцидента са загинали четирима души. От МВР са ...

В първите редици на протестиращите е кметът на Струга Зиадин Села. Скандира се и неговото име. Демонстрантите носят карта на Македония, която гори. Те хвърлят камъни срещу полицията. Част от тях са с кърпи на лицата си.

Протестите са свързани с делото „Монструм”, в което шестима местни албанци бяха осъдени на доживотен затвор за убийството на петима рибари край Смилковското езеро.

Миналата седмица в Скопие и няколко града на страната се стигна до жестоки сблъсъци между протестиращите и силите на реда. Няколко десетки души бяха ранени, включително и полицаи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com