Вучич връчи на Джони Деп орден за заслуги към Сърбия

3957
Вучич връчи на Джони Деп орден за заслуги към Сърбия
Снимка: Getty Images/Guliver

По повод днешния празник – Деня на държавността, президентът на Сърбия Александър Вучич връчи отличия на заслужили лица и организации.

По време на церемонията той заяви, че Сърбия е бастион на свободата и независимостта и е гарант за стабилността в региона, която има желание да живее добре със своите съседи.

Петков след срещата с Вучич: Започваме стратегическо партньорство

Сърбия е стратегически партньор. Започваме едно стратегическо партньорство. Това заяви българският премиер Кирил Петков след срещата с...

Холивудският актьор Джони Деп получи златен медал за заслуги. Той заяви, че ще остане последователен и ще направи всичко по силите си, за да превърне медала в олицетворение на своя ангажимент към Сърбия.

Медалът е присъден на Деп "за изключителния му принос към страната и усилията ѝ да разшири и подобри местната арт общност", припомня БГНЕС.

През октомври 2021 г. актьорът представи в Сърбия новия анимационен сериал "Puffins Impossible", продуциран от Archangel Digital Studios на Милош Бикович, създаден от италианското студио Iervolino Studios (IES) и реализиран с подкрепата на сръбското Министерство на културата и информацията. По време на посещението си в Белград Актьорът беше приет от президента Вучич, който заяви, че производството на подобни филми и сериали с участието на холивудски звезди е "важно за сръбската творческа индустрия и за популяризирането на държавата по света". От своя страна актьорът обеща да "продължи да популяризира страната" на международната културна сцена.

Деп отдавна си сътрудничи със сръбската филмова индустрия. В началото на 90-те години актьорът се снима в първия англоезичен филм на сръбския режисьор Емир Кустурица "Аризонска мечта". (1991 г.). Филмът печели специалната награда на журито на филмовия фестивал в Берлин.

Джони Деп: В Холивуд властва култура на отхвърляне, която излезе от контрол

Джони Деп осъди "културата на отхвърляне“, която той сравни със замърсен въздух, и заяви, че се страхува, че „никой не е в ...

Сред носителите на най-високите отличия са Желка Цвиянович - президент на Република Сръбска, Милан Кнежевич – депутат в парламента на Черна гора, Зоран Янкович - кмет на Любляна. Орден получи и манастирът „Св. Прохор Пчински“.

Отличени са и дейци на науката, културата и медиите на Сърбия.

По време на тържествената церемония в Палатата на Сърбия в Нов Белград екологични организации организираха протест и блокираха движението с искане за постоянна забрана за минния добив на бор и литий.

Разположените около сградата полицейски постове попречиха на гражданите да се доближат до нея. Демонстранти направиха няколко опита да пробият полицейския кордон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Народът ни наказа: Ковачевски след президентските избори

Пендаровски разочарован от резултатите на президентските избори

При 80% протоколи: Гордана Силяновска е с огромна преднина пред Стево Пендаровски

Официално: Силяновска от ВМРО-ДПМНЕ води убедително пред Пендаровски

Додик видя в Путин гарант за съществуването на Република Сръбска

Приключи първият тур на президентските избори в Северна Македония

Президентски избори в Северна Македония

Си Дзинпин ще посети Сърбия през май

Възстановяването след наводненията в Гърция ще струва над 3 млрд. евро

Гърция забранява скъпи яйца и козунак за Великден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com