Задържаха заподозрени за нападението над американското консулство в Истанбул

5327
Задържаха заподозрени за нападението над американското консулство в Истанбул
Снимка: Getty Images

Турската полиция е задържала един от двамата заподозрени нападатели на американското консулство в Истанбул, съобщи държавната анадолска агенция. 

Агенцията не дава подробности за самоличността на задържания нападател, но позовавайки се на турски медии, АФП съобщава, че става дума за жена. 

САЩ разполагат изтребители за борба с ИД на турска територия

САЩ разположиха шест изтребителя Ф-16 на базата Инджирлик, Южна Турция, в помощ на борбата срещу Ислямска държава. Това предаде АФП, ...

Мотивът за нападението остава неясен. "Все още работим, за да разберем какво се случва", каза пред АФП говорител на посолството на САЩ в Анкара. 

Междувременно агенция ТАСС съобщава, че и двамата нападатели са задържани от полицията. Според информация на "Ен Ти Ви", на която се позовава руската агенция, жената се е предала сама, а мъжът е бил ранен от полицията, предаде БГНЕС.

Снощи в Истанбул беше нападнат и полицейски участък. Мощна експлозия унищожи триетажната сграда. В резултат на това 10 души бяха ранени. 

Били са убити двама души, за които се предполага, че са виновни за експлозията в полицейски участък в Истанбул в нощта срещу понеделник, предаде BBC. По-рано имаше информация, че атаката е била дело на атентатор-самоубиец, но тя не беше потвърдена. 

Турция търси сътрудничеството ни в борбата с предполагаеми терористи

Турция иска засилване на обмена на информация с българските служби за предполагаеми терористи. Чейлан оцени терористичната заплаха за Б...

От края на юли Турция започна да нанася удари срещу Ислямска държава в Сирия. Освен това инцидентите в Истанбул се случиха в поредното разгаряне на конфликта между Анкара и Работническата партия на Кюрдистан (ПКК). Нарушенията на примирието в конфликта, започнал през 1984 г., започнаха през юли, когато Турция започна да бомбардира лагери на кюрдите в северен Ирак. Според турски медии за две седмици бомбардировки на Турция срещу кюрдски позиции са били убити почти 400 души, а няколкостотин са били ранени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com