Заев се извъртя и вече е готов да преговаря

7855
Заев се извъртя и вече е готов да преговаря

След уточненията и потвърждението от страна на еврокомисаря Йоханес Хан за съществуването на връзки между партията и държавата, за заплахи срещу избиратели и липсата на свобода при медиите в Република Македония има възможност за преговори. Това пише в съобщението на лидера на опозиционния Социалдемократически съюз (СДСМ) Зоран Заев, който вчера (5 юни) преди обяд обяви, че няма да замине за Брюксел на лидерската среща поради скандалното изказване на еврокомисаря във Вашингтон по отношение на случващото се в западната ни съседка.

Йоханес Хан лично е поискал да разговаря по телефона със Заев и да направи тези уточнения. В разговора Хан е поискал и разследване за разпространените телефонни записи от опозицията, които разкриват извършваните тежки престъпления, включително и тези по време на изборите от страна на режима на Никола Груевски.

"Всичко това е много ясно написано и в съобщението на Европейската комисия", казва още Зоран Заев и уточни, че Йоханес Хан лично ще направи специално съобщение в понеделник, 8 юни, по тези въпроси.

"Много важно е, че ЕК потвърди, че на 10-ти юни ще се преговаря за съставяне на правителство, което ще подготви страната за избори. Тези позиции на Хан и ЕК дават възможност за участие в предвидената среща на 10-ти юни в Брюксел", казва още Зоран Заев.

Отново протести в Македония, Хан се опитва да се помири със Заев

Няколкостотин души се събраха тази вечер в центъра на Скопие на протест срещу режима на премиера Никола Груевски. Организатори на дем...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com