X
 
 

Захарова: САЩ да се извинят и да платят на пострадалите от бомбардировките в Сърбия

САЩ трябва да се извинят за бомбардировките над Югославия през 1999 г. и да платят обезщетение на близките на починалите и ранените". Това мнение изрази в неделя официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от TACC.

"Но всъщност, Щатите първо трябва да се извинят на бомбардираните, да платят обезщетение за убитите, както и за ранените и загубили здравето си поради използването на боеприпаси с обеднен уран. И едва тогава, създавайки правилна, а не бомбено-токсична основа, да призовават за "движение напред", написа тя на страницата си в социалната мрежа Facebook.

20 г. след бомбите над Белград: Посланикът на САЩ призова сърбите за помирение

Напускащият посланик на САЩ в Сърбия Кайл Скот в прощалното си интервю призова сърбите да погледнат "по-широката перспектива" на бомбар...

Така Захарова коментира думите на напускащия посланик на САЩ в Белград Кайл Скот, който каза, че сърбите трябва да разглеждат събитията през 1999 г. от "по-широка перспектива" и ги призова да подобрят отношенията със САЩ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Пачавро марги драганова, аз съм от Горна Оряховица и не помня руски бомбардировки и то точно на 22 юни стига си лъгала!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  А за 45 години окупация и окрадените ни ресурси КОГА ще получим репарации?!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  А вие кога ще платите за сваления пътнически самолет над Украйна.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Абе другарката Шекерова не знае ли, че САЩ са си платили за всяка щета нанесена погрешно на цивилни от бомбардировките? Американците си плащат, за разлика от руснаците.