Земунският клан отново се активизира в Сърбия, твърди бивш министър

24492
Земунският клан отново се активизира в Сърбия, твърди бивш министър

Земунският клан отново действа активно в Сърбия и не е изключено Милорад Улемек-Легия, който е осъден за убийството на министър-председателя Зоран Джинджич, да избяга от затвора. Това предупреди лидерът на сръбското Движение за обновление и бивш външен министър на западната ни съседка Вук Драшкович (на снимката).

В интервю за сръбското издание "Блиц" той съобщи, че разполага с информация, от която става ясно за активизацията на прочутата престъпна групировка в Сърбия. Явно тя отново се е съвзела, след като й беше нанесен тежък удар при операция "Сабя", осъществена по времето, когато премиер на страната беше Зоран Живкович, предаде БГНЕС.

Нещо голямо и опасно се случи в края на декември 2013 и началото на януари тази година, когато Милорад Улемек беше обявен за ключов свидетел за откриването на убиеца на журналиста Славко Чурувия, каза Драшкович.

Според него допълнителна тревога буди и фактът, че на един от ключовите свидетели, които разкриха престъпленията на Легия, е отнета полицейската охрана. Драшкович предупреди, че се подготвя почвата за преместването на Милорад Улемек в затвора в Пожаревац, откъдето последният може по-лесно да избяга.

Милорад Улемек е осъден на четири пъти по 40 години затвор. Журналистът Славко Чурувия беше разстрелян в Загреб през 1999 г

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com