БФС отсече: Няма расистки скандал!

10553
БФС отсече: Няма расистки скандал!
Снимка: БГНЕС

Расисткият скандал, който избухна в двубоя между Ботев (Пловдив) и ЦСКА през уикенда (0:0) за пореден път се оказа буря в чаша вода. Вчера Дисциплинарната комисия на БФС категорично отказа да разглежда обвиненията на крилото на "червените" Тони Силва, че през целия мач е обиждан на "маймуна" и пращан за банани от националния защитник на "канарчетата" Веселин Минев.

От наказателния орган на футболния съюз се мотивираха, че не са сезирани по каналния ред и по правилник е нямало как да обърнат внимание на инцидента, въпреки че и самият футболист, и ръководството на ЦСКА излязоха с публични призиви за суврово наказание за Минев.

Силва: Исках да забия юмрук в лицето на Минев

Крилото на ЦСКА Тони Силва държи на думите си, че е бил обиждан на расистка основа от играча на Ботев (Пд) Веселин Минев. "Мога да разб...

"Всеки може да си пише разни декларации и да ги разпраща по медиите. В докладите на служебните лица обаче такъв случай не е описан. А нито Силва, нито ЦСКА са ни пратили жалба", каза председателят на комисията Юри Кучев.

Ден след като заплашиха, че при липса на реакция от БФС ще се обърнат към граждански съд, от "Българска армия" също биха отбой. "100 процента сме сигурни, че Минев е наричал Силва "маймуна". Но няма как да го докажем", обясниха от клуба.

Вестник "Преса"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ