БФС с гарантирани 9 милиона лева от Евро 2016

7666
БФС с гарантирани 9 милиона лева от Евро 2016
Снимка: БГНЕС

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и националният селекционер Любослав Пенев ще присъстват на жребия за Евро 2016. Той ще се проведе на 23 февруари, неделя, в Ница. Двамата ще бъдат придружавани от члена на новоизбрания Изпълком Йордан Лечков.

Домакин на форума след две години е Франция. На него вместо досегашните 16 финалисти ще участват 24 отбора. България е в четвърта урна и това означава, че не може да се падне в една група с Черна гора, Армения,  Шотландия, Финландия, Латвия, Уелс, Естония и Беларус.

Осем от деветте потока ще включват по шест тима, а последният - пет. Съставът, който почива в групата с по-малко отбори, ще има приятелски мач с домакина Франция. Така „петлите“ ще поддържат игрови ритъм. Това означава, че има шанс България да се изправи срещу световния шампион от 1998 г.

Квалификационният цикъл за Евро 2016 ще бъде първият, в който телевизионните права за мачовете ще се администрират директно от УЕФА по подобие на клубната Шампионска лига. Досега всеки отбор сам водеше преговори за излъчването на домакинствата си. Новата схема ще гарантира на БФС приходи от 4,5 млн. евро и благодарение на тях бюджетът на централата за 2014 г. ще е 10 млн. лв.

Първият двубой на националния тим тази година е на 5 март - контрола срещу Беларус. Срещата е на стадион „Васил Левски“ и е с начален час 17,45. Главен съдия на проверката ще бъде сърбинът Миленко Вукадинович. Той ръководи и приятелския мач с Македония миналия август, в който „лъвовете“ паднаха с 0:2.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ