Близо 100 арестувани преди ЦСКА - Левски

19340
Близо 100 арестувани преди ЦСКА - Левски

До 14:00 часа от служители на СДВР са предотвратили сериозни сбивания между фенове на двата столични отбора в отдалечени и по-близки до стадиона райони, съобщиха от пресцентъра на МВР.

До момента в различни полицейски управления са отведени 98 души. В голяма част от тях са намерени забранени за носене при масови мероприятия предмети - палки, боксове, ножове. Между задържаните има и един, обявен за издирване. Столичните полицаи продължават работа на територията на града с цел опазване реда и спокойствието на гражданите.

При предотвратяване на едно от сбиването има пострадал полицейски служител - ударен с камък по-главата, оказана му е медицинска помощ на място.

Припомняме, че във връзка с провежданите футболни дербита днес и утре, МВР е предприело всички необходими мерки за гарантиране на сигурността на гражданите и опазване на обществения ред. Уточнени са маршрутите за организирано придвижване на феновете преди и след футболните срещи, ще има изграден периметър около стадионите с КПП и филтровъчни пунктове, а на самите стадиони – буфери между привържениците на отделните отбори. Ще се извършват обичайните проверки за забранени предмети /огнестрелни и хладни оръжия, пиротехника и други/ и за алкохол. Малолетни ще бъдат допускани на стадиона само с пълнолетен придружител, след попълване на декларация. С цел осигуряване на безопасността при струпване на много хора, а и за улесняване на пропускателния режим, на зрителите се препоръчва да пристигнат по-рано в района на стадионите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ