Божинов раздвижи Левски, другите стабилни отзад

8508
Божинов раздвижи Левски, другите стабилни отзад
Снимка: Getty Images/Guliver

Загубата на Левски от Теплице с 2:4 постави някои въпроси пред играта на "сините" предимно в защита. За тяхното разрешаване Антони Здравков ще разчита на Чмовш и Белаид, които още не са играли заедно. По-актуално на този етап е представянето на останалите попълнения. "Меридиан мач" коментира първите минути на Пламен Крумов, Валери Божинов и Антон Огнянов със синята фланелка.

Най-сериозната контрола на Левски дотук по време на лагера в Кипър бе идеална възможност да се тестват новите футболисти. Двама от тях направиха дебют - Пламен Крумов и Валери Божинов. Десният бранител започна добре престоя си на "Герена". Бившият футболист на Берое внесе доста стабилност в дефанзивен план. Той действаше добре в своята зона въпреки липсата на синхрон с останалите в отбрана. Крумов на няколко пъти се включи активно и в атаките на тима си.

Най-голямо внимание естествено бе отделено на Валери Божинов. Ясно си личеше, че бившият футболист на Манчестър Сити и Ювентус не е играл от доста време. Въпреки това Божинов демонстрира доста движение по терена. За разлика от Макриев той е доста по-комбинативен, което даваше възможност за повече движение и пасове в предни позиции. Валери вкара гол на празна врата, но по-важното бе, че на няколко пъти създаде ситуации пред своите съотборници.

Третият нов Антон Огнянов също изигра приличен двубой. В атака той имаше няколко добри момента през първото полувреме, макар да му липсва скорост за фланга. Демонстрира борбеност и не спря да пресира съперниците си. Показа и хубаво центриране. Включи се прилично и в ролята на ляв бранител през второто полувреме.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ