Ботев показа на Локо кой е шефът в Пловдив

23723
Ботев показа на Локо кой е шефът в Пловдив

"Жълто-черна" доминация в Пловдив. Ботев надигра тотално Локомотив и го победи само с 2:0 на Коматево. Така "смърфовете" са без победа срещу големия си съперник, откакто Ботев се завърна в "А" група. 

92-ото пловдивско дерби започна пред пълни трибуни и за щастие без ексцесии на рисковия стадион в Коматево. Вили Вуцов започна с трима нападатели - Цветелин Чунчуков, Александър Колев и Иван Цветков. Идеята му бе ясна, Ботев излизаше за победа. С повече кадрови проблеми в състава си, Локомотив започна първите минути по-прибрано.

Лошо излизане на Адам Стаховяк още в първата минута можеше да даде друг развой на мача, но Локомотив не се възползва. "Черно-белите" отговаряха на техничната игра на Ботев с повече агресия и остри влизания.

Такова нарушение доведе до фаул за Ботев на удобна позиция в 21-ата минута, но Иван Цветков стреля лошо. Локомотив отговори с хубав удар на любимеца на феновете Станислав Маламов.

Иван Цветков бе изведен на добра позиция малко по-късно, Божидар Стойчев го блокира добре и улови топката. Атакуващият рядко Локомотив потърси дузпа след падане на Стабускав Наканив в 26-ата минута.

Ботев бе по-активен и в 27-ата минута това даде резултат. Лъчезар Балтанов влезе в наказателното поле и стреля силно, Стойчев спаси, но топката се върна към Цветелин Чунчуков, който с подобие на ножичен удар взриви трибуните за 1:0.

Локомотив показа леко активизиране до края на полувремето, но така и не създаде положение от игра. Два удара на Мартин Камбуров от фаулове разведриха скучаещия Адам Стаховяк. Ботев водеше с 1:0 на полувремето.

Локомотив не успя да окаже съпротива и през втората част, въпреки че губеше в резултата. В 53-ата Ботев поиска дузпа, но повторенията показаха, че няма игра с ръка.

В 56-ата минута мачът бе решен. Много активният Йордан Христов посрещна една топка след корнер и със силен удар затрудни максимално Адам Стаховяк, той изпусна топката, а от това се възползва дебнещият Цветелин Чунчуков, който намери Иван Цветков и капитанът на Ботев удвои.

Локомотив бе абсолютно безпомощен в този мач и не успя да стигне до гол, който да върне интригата в мача. До края на мача той се доиграваше и в крайна сметка Ботев стигна до заслужена победа. Две минути преди края първо Локомотив създаде най-добрия си шанс, а в ответната атака Ботев удари греда.

Поздравления за главния съдия Станислав Тодоров, който с качествени отсъждания в нито един момент не допусна напрежение, което спомогна рисковият мач да премине безпроблемно. След неговия край Ботев се изкачи до временната 4-а позиция с 18 точки, Локомотив остава едва 10-и с 6 точки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com