Българският футбол се изплаши от (уж) готвени промени в Закона за хазарта

4599
Българският футбол се изплаши от (уж) готвени промени в Закона за хазарта
Снимка: БГНЕС

Българският футбол се подплаши от евентуални промени в Закона за хазарта и призова депутатите да не пипат настоящия закон. Няколко клуба, футболни представители и дори Българският футболен съюз излязоха с декларации, с които се противопоставят на промени в закона, които дори не са анонсирани в общественото пространство.

Първите, които отвориха темата за промени в Закона за хазарта, засягащи българския футбол, бяха президентът на Славия Венцеслав Стефанов и собственикът на Локомотив София Иван ВасилевСпоред тях се готвят промени в закона, които ще забранят на хазартни компании да спонсорират българския спорт и футбол.

Подобни промени биха засегнали пряко много голям дял от българския спорт, който се спонсорира от хазартни компании. На този етап обаче никой не е анонсирал, че се готвят подобни промени. Именно затова нададеният вой от българския футбол изглежда странен и без основания.

От БФС осъдиха "тиражираните намерения" за бъдещи промени в закона. "Българският футболен съюз категорично осъжда тиражираните намерения за бъдещи промени в закона, засягащ рекламирането на хазартните и бетинг компании у нас. Този пореден опит за печелене на политически дивиденти отчитаме като потенциален катастрофален удар върху българския футбол и българския спорт изобщо", пишат от футболния съюз. Пълната позиция на БФС четете ТУК!

С позиция излязоха и от Професионалната футболна лига, която бе изпратена и до президента Румен Радев: "Ръководството на Българската професионална футболна лига е силно обезпокоено и загрижено от индикациите свързани с подготвяни предложения за промени в Закона за хазарта, което би засегнало пряко професионалните футболни клубове в България."

"Бихме искали да обърнем внимание, че ЛИЦЕНЗИРАНИТЕ букмейкъри в България са основен (на някои места единствен) спонсор на почти всички футболните клубове. Налагането на строги законови рестрикции и забрана за реклама би оказало пряко влияние върху формирането на годишните бюджети, а на някои места това може директно да доведе до прекратяване дейността и съществуването на редица отбори в традиционни футболни градове... Цялата позиция на ПФЛ четете ТУК!

Коментар по темата направи и Стилиян Петров, който заяви, че футболните хора в България трябва обяснят на "вносителите на това предложение", че ще доумъртвят българския футбол (макар да няма подобно внесено предложение). "В случая е наша обща мисия - на хората, които наистина ги е грижа за футбола, за футболните клубове и за бъдещето, да обясним на народните представители, вносители на това предложение, че с лека ръка биха доумъртвили българския футбол. Затова апелираме към вас дами и господа, преди да решите да гласувате", написа Петров (цялата позиция на Стилиян Петров четете ТУК).

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Баражът за Европа се изплъзва: Ботев Пловдив допусна звучна издънка на "Колежа" (ВИДЕО)

Стамен Белчев: Юношите на ЦСКА не са готови за дерби, не искам да прегарят

Николай Костов се гневи: Не отговарям на въпроси за оставка!

Директор в ЦСКА порица Каранга и коментира бъдещето на Белчев

ЦСКА наказа аматьорските грешки на Левски и взе пирова победа (ВИДЕО)

ЦСКА - Левски: Кога и къде да гледаме Вечното дерби в Първа лига?

Костов: Андреев ще пази срещу ЦСКА, искахме вратаря на Локо Пловдив, но... (ВИДЕО)

Ботев Враца обърна Пирин и направи важна стъпка в борбата за оцеляване (ВИДЕО)

Лудогорец иска да строши трансферния си рекорд с Якуб Пьотровски

Пирин Благоевград официално отиде в ръцете на двама бизнесмени

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ