Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Членовете на Изпълкома се отказаха от хонорарите си в името на българския футбол

11 юни 2024, 15:58 часа • 1170 прочитания

Членовете на Изпълнителния комитет на БФС са се отказали от хонорарите си в името на българския футбол. Това разкри вицепрезидентът на централата Николай Изов. Той бе категоричен, че всички в Изпълкома са изцяло отдадени на идеята „футбол“ и поради тази причина са се отказали от хонорарите, които предишното ръководство е възприело да получава.

Вицепрезидентът на БФС разкри, че три министерства са положително настроени за бъдеща работа с централата. По думите му ръководството на футболния съюз поддържа редовна връзка с ведомствата. Изов изрази надеждата си, че това може да донесе финансово подпомагане за развитие на футбола у нас.

ОЩЕ: Проблем: Новак в Първа лига все още няма лиценз за елита

„Изпълкомът е изцяло отдаден на идеята футбол“

Николай Изов

„Смятам, че и г-н Иванов, и целият Изпълнителен комитет правим всичко възможно, за да повдигнем нивото на българския футбол. Надявам се искрено това да стане факт, иначе за какво сме тук. Не сме платени, дори и днес отказахме хонорарите, които предишното ръководство получаваше. Изпълнителният комитет е изцяло отдаден на идеята „футбол“.

„Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката и Министерството на труда и социалната политика са положително настроени за бъдеща работа с БФС. Аз съм оптимист. С тези министерства провеждаме ежеседмични разговори. Надявам се тези проекти да минат. Да бъдат насочени към финансово подпомагане“, обясни Николай Изов.

По-рано днес стана ясно, че форматът на Първа лига ще бъде променен.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес