Цяла България сега своите "орли" гледа

12168
Цяла България сега своите "орли" гледа
Снимка: БГНЕС

Футболът отново ще обедини разделения български народ. Днес Лудогорец може да ни донесе един от малкото поводи за гордост напоследък. Шампионите гостуват на Лацио в първи 1/16-финал от Лига Европа. Каквото и да се случи еврокампанията е блестяща за тима на Стойчо Стоев. Но надеждите за нещо повече са съвсем реалистични. Турнирът не е приоритет за Лацио, а от друга страна Лудогорец показа, че може да се справи с всеки.

Съставът на Еди Рея за двубоя със Стойчо Стоев ще бъде почти изцяло резервен. На пейката остават двете големи звезди - Мирослав Клозе и Антонио Кандрева. В тяхно отсъствие нападението на Лацио ще бъде водено от трио, което има общо 51 мача и 8 гола за Лацио, което е в пъти по-малко, отколкото има само Клозе - 36 във всички турнири с екипа на тима от Рим. Тримата ще са фелипе Андерсон, Брайън Переа и Кейта Диао.

Предполагаемите 11, е които Еди Рея ще търси класиране на 1/8-финал, са следните, подредени в схема 3-4-3: на вратата ще е националът Маркети, който не игра през последния месец заради контузия. Пред него в защита ще са Сиани, Лорик Кана и Новарети. В халфовата линия ще оперират Каванда и Лулич по двата фланга, а в средата ще са Кристиян Ледесма и нигериецът с култовото име Онази. Както вече стана ясно, триото в атака ще бъде съставено от Андерсон, Переа и Кейта.

Пред Стойчо Стоев има само две дилеми - кой да партнира на Моци - Барт или Мантула, и кой да е дясно крило - Александров или новото попълнение Йерон Луму. Заради своя опит, а и заради класата си Барт почти сигурно ще излезе като титуляр. Александров пък се представи отлично в есенните евробитки, заради което най-вероятно ще бъде предпочетен пред Луму, който показа добри неща срещу Нефтохимик, но все още му трябва да сработка с тима. Титулярният състав за тазвечершния мач навярно ще бъде следният: Вл. Стоянов, Кейшара, Барт, Моци, Минев, Дяков, Златински, Александров, Марселиньо, Мисиджан и Роман Безяк.

Българските "орли" срещу италианските. Двубоят започва в 22:05 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ