Италия ни пощади за 130 години от Съединението

4760
Италия ни пощади за 130 години от Съединението

Италия изхвърли България на 99.9% от борбата за класиране на Евро 2016, след като "скуадра адзура" удари българския тим с 1:0 в Палермо в мач от 8-ия кръг на квалификационния цикъл. 

Даниеле Де Роси вкара единственият гол – още в 6’ от дузпа, до която се стигна след изключително нелеп фаул от страна на Веселин Минев. Това беше и 2-и гол за играча на Рома с фланелката на националния тим, и то в 101-ия му мач.

Две години и половина не можем да бием никого на футбол в София

Мъжкият национален отбор по футбол на България вече 31 месеца няма победа в официален мач в София, пише „24 часа“. Последн...

Той обаче не довърши мача, след като в 54’ той и Мицански получиха червени картони. Двамата се спречкаха при нарушение от страна на нападателя на „трикольорите” ни, последвано от настъпване с бутоните върху коляното на Де Роси. Халфът не остана длъжен и срита българина, а двамата получиха директни червени картони.

Oще през първото полувреме Италия демонстрира по-голямата си класа и отправи цели 15 удара по посока вратата на Митрев – рекорд за „адзурите” в настоящия квалификационен цикъл. Именно българският вратар спаси „лъвовете” от по-тежка загуба с невероятните си намеси най-вече срещу Кандрева и Ел Шарави, най-вече в началото на втората част.

Мачът беше по-специален за Джанлуиджи Буфон, който изведе с капитанската лента Италия в своя мач №150 за „скуадра адзура”. Именно този двубой прати Италия на върха в класирането с актив от 18 точки – две повече от Норвегия и 4 повече от Хърватия, 2 кръга преди края на квалификациите.

България е на 4-о място с 8 точки и с нулев шанс за класиране на Евро 2016. Единственият шанс е България да спечели с разлика гостуването си на Хърватия, а след това "шахматистите" да загубят в Малта.

Помахахме за сбогом на Евро 2016

Всякакви надежди за класиране на Евро 2016 година бяха попарени, след като България загуби с 0:1 решителния квалификационен мач с Норве...

ПОДРОБНОСТИ, ВИДЕО И СНИМКИ ВИЖТЕ В SPORTLINE.BG

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ