Иван Иванов: Играх 40 минути със скъсани връзки

12216
Иван Иванов: Играх 40 минути със скъсани връзки
Снимка: Getty Images / Guliver

Футболист №1 на България за 2013 година Иван Иванов постепенно се възстановява от тежката контузия, която получи. Както е известно, в контролата през януари между неговия Базел и Айнтрахт (Брауншвайг) футболистът скъса коленни връзки. "Никога през живота ми не съм изпитвал таква болка. Въпреки това играх със скъсани връзки 40 минути", разказа в интервю пред "България днес" Иван Иванов.

В момента българският национал се намира в София, където протича третия етап от неговото лечение. Дните за Иванов минават бавно и той няма търпение да се завърне на терена. "Ако зависи от мен, и сега съм готов да играя", нетърпелив е той. Разбира се, физиотерапевтите не му позволяват тъй като това е най-тежката контузия във футбола и всякакви волности за забранени.

ЦСКА плати на Иван Иванов, лицензът е все по-близо

Ръководството на ЦСКА се е разплатило с Иван Иванов."Голямо Благодаря на ЦСКА и хората, които се грижат за взимането на лиценза! Срока ...

Иван Иванов не крие, че при пристигането му в Швейцария адаптацията към живота там е била трудна за него. Прекалената подреденост в швейцарския начин на живот и педантичността на хората там били изненада за него. "Те са малко като роботи, всичко им е наред, нямат проблеми. Нали знаете, ние сме свикнали все нещо да ни е объркано, да има скандали, да не ти плащат заплатите", казва той. Но всяко зло - за добро. Сега българският национал се чувства по-улегнал и има по-добра преценка върху нещата. За това той обвинява и журналистите, които в определени моменти са преуваличавали неговите проблеми извън терена. Интересен факт, свързан с Иванов е, че той е от малцината български футболисти, които изобщо не близват алкохол.

Също така звездата на Базел показва, че не е забравил от къде е тръгнал и не е равнодушен към проблемите в клуба, който го подготви за големия футбол. Освен, че би помогнал на ЦСКА чрез купуване на акции, Иванов е направил вече своя жест към "армейците". Той е опростил не малка сума пари, която ЦСКА е трябвало да му изплати. "Отказах се от 90 000 лева, които ЦСКА ми дължи от трансфера ми в Алания. Разбирам, че ЦСКА е в труден момент, но и те трябва да знаят, че ние, футболистите, сме заслужили с работата си дължимото", категоричен е Иванов.

След успехите, които завоюва в последния сезон, сега голямата цел пред Иван Иванов е да стане шампион на Швейцария с Базел. Българинът смята, че отборът се справя отлично и без негова помощ. Националът разкри и версията си относно стабилното представяне на националите под ръководството на Любослав Пенев. За него най-важен е колективът, който цари в отбора.

"Няма завист, никой не се мисли за по-голям от другия. Нормално е всеки селекционер да иска да има звезди като Бербатов, Стилиян и Мартин, които са и големи лидери. Но това е нож с две остриета. От една страна ни липсват играчи като Бербатов, но от друга това ни помага", смята той.

Иван Иванов: От ЦСКА се опитаха да ме преметнат

Футболист №1 на България Иван Иванов е поредният, който пропищя от начина, по който се управлява ЦСКА. От "червения" клуб са опитали да...

Иван Иванов определя "българската" група за европейското първенство през 2016 като равностойна. Като всеки футболист и за него ще е сбъдната мечта, ако участва на подобен форум. Макар и тогава да е бил дете, футболистът ясно си спомня най-големия успех на родния футбол през 1994-а и е оптимист, че един ден подобни емоции и страсти пак може да обединят българския народ.

"Важно е медиите и феновете да са положително настроени към националния отбор, за да можем ние да мислим само за футбол и да си свършим работата", завършва той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ