Казахстан иска Мъри и за селекционер

5681
Казахстан иска Мъри и за селекционер
Снимка: Getty Images / Guliver

Станимир Стоилов тръгва до края на седмицата за казахстанската столица Астана, съобщава вестник "Труд". Треньорът е пред договор с едноименния клуб, който е най-популярният в страната.

Големи са шансовете българският специалист да поеме и националите на Казахстан. В азиатската държава, която обаче членува в УЕфА, отборът на Астана се смята за базов на държавния тим и практиката е треньорът на клуба да води и националите.

Мъри: Аз съм единственият, на когото Батков не е платил дълговете си

Tреньорът Станимир Стоилов разкри, че е имал уговорка със спортния директор на Левски Георги Иванов - Гонзо да застане начело на "синит...

Астана е втори в класирането зад Актобе след 15-ия кръг, като в последните 6 мача столичани имат само 1 победа и изостават със 7 точки.

Стоилов направил впечатление през миналата година лично на държавния глава Нурсултан Назърбаев. Тогава навръх рождения му ден - 6 юли, воденият от Мъри отбор на Ботев (Пловдив) победи Астана в Лига Европа с 1:0. После "канарчетата" спечелиха и втората среща с 5:0.

Треньор на Астана в момента е 34-годишният Григорий Бабаян, който смени на поста румънеца Йон Андоне, познат у нас след кратък престой в ЦСКА. Но и досега наставникът с арменска кръв има статут на временен наставник.

В Астана вече има българин - нападателят Атанас Курдов играе за отбора от лятото, след като беше купен от Славия. Вероятно Стоилов ще използва Курдов, за да "влезе в час" в обстановката.

Мъри: Ботев не заслужава разединението, което нося

След раздялата си с Ботев (Пловдив) треньорът Станимир Стоилов говори за решението си пред вестник "Труд". Само атмосферата, свързана ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ