Левски и Пирин не се победиха, „сините“ без успех в десети мач в елита (ВИДЕО)

2571
Левски и Пирин не се победиха, „сините“ без успех в десети мач в елита (ВИДЕО)
Снимка: Levski.bg

Левски и Пирин Благоевград не се победиха в много нервен мач игран на стадион „Христо Ботев“. Срещата завърши при резултат 1:1. „Сините“ поведоха с попадение на Асен Чандъров от дузпа. Наказателният удар бе доста спорен, като се наложи дори Драгомир Драганов да го гледа на ВАР, за да е сигурен, че такъв има. Секунди преди края на първото полувреме „орлетата“ изравниха чрез юношата на ЦСКА Мартин Смоленски.Това пък бе десети мач без победа за футболистите на Станимир Стоилов в първенството, като по този начин бе изравнен 60-годишен антирекорд.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендарния нападател на ЦСКА и българския футбол Петър Жеков, който почина вчера на 78-годишна възраст. Левски можеше да поведе още в 3-ата минута, но ударът с глава на Хосе Кордоба бе спасено от Янко Георгиев. Малко по-късно футболистите на „сините“ имаха претенции за дузпа.

След центриране от корнер Венцислав Бенгюзов и Роналдо скочиха в наказателното поле, когато играчът на Пирин докосна топката с ръка. На повторенията се видя, че главата на бразилеца избутва ръката на съперника нагоре. Ситуацията бе разгледана от ВАР, след което Драгомир Драганов посочи бялата точка. Зад топката застана Асен Чандъров, който не остави никакви шансове на стража на домакините.

В следващите минути двата тима си размениха по няколко добри ситуации, но до гол така и не се стигна. Пирин Благоевград най-накрая изравни секунди преди края на редовното време на първата част. Илкер Будинов проби по дясното крило и пусна успореден пас в наказателното поле, където Мартин Смоленски с удар от движение прати топката в мрежата на Левски.

След почивката двата отбора рядко стигаха до нещо по-опасно пред вратата на съперника. В 65-ата минута „сините“ можеха да поведат след удар от фаул на Ивелин Попов, но защитата на Пирин се справи със ситуацията. Малко по-късно Иван Тасев стреля опасно към Пламен Андреев, но вратарят на гостите се справи със ситуацията.

Десетина минути преди края Янко Георгиев спаси Пирин от сигурен гол. Марин Петков проби по лявото крило и подаде на Роналдо в пеналта, ударът на бразилеца обаче бе майсторски отразен от стража на домакините. В даденото от съдията продължение отново Георгиев бе с основна заслуга за запазване на равенството след страхотен удар на Илиян Стефанов. В крайна сметка двата тима трябваше да се задоволят с по една точка.

След хикса Левски е на осма позиция във временното класиране с 31 точки. Шестият Черно море е с 33. Пирин пък са 14-ти с 13 точки в актива си.

Преди мача пък мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков почете паметта на Апостола на свободата Васил Левски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Лудогорец – Ботев Пловдив: Кога и къде да гледаме финала за Купата на България?

Спорт по телевизията днес – 15 май 2024 г.

ЦСКА направи нова важна стъпка за реконструкцията на "Армията"

"Нито една от съдийските грешки в мача Лудогорец-ЦСКА не е повлияла на крайния резултат"

Мъри не спести нищо на Сираков: Кой каквото си е надробил в Левски, сега трябва да го сърба…

Левски договори бразилски ляв краен бранител

"Футболист на Футболистите": Ясни са номинациите за престижната анкета

ВАР-ът на Actualno: Хегемонията на Лудогорец, разделението в Левски и неяснотите в ЦСКА (ВИДЕО)

Лудогорец пръска милиони за трансфер на звезда от Първа лига

Определиха съдията за финала между Лудогорец и Ботев Пловдив за Купата на България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ