"Синя България": Левски трябва да се върне на левскарите

11819
"Синя България": Левски трябва да се върне на левскарите
Снимка: БГНЕС

Управителният съвет на тръста "Синя България" даде пресконференция днес по повод юбилея на Левски и организацията му.

"Част от митологията на Левски ще бъде това, че в труден момент феновете помогнаха на своя отбор. Левски трябва да се върне на левскарите. Това ще стане като си направим сами юбилея" - започна журналистът Васил Колев.

Фенове на Левски към футболистите: Скоро отивате заслужено на бунището

За пореден път фенове на Левски разкритикуваха футболистите, които не спират да подобряват негативни рекорди през този сезон. Ето какво...

"Тук всички сме ангажирани неофициално с помощ да организираме юбилея. Работим буквално през целия ден. Цялата общност трябва да разбера с каква кауза сме се заели и до колко от нея зависи бъдещето на клуба. Подписахме договор с Лацио, който ни струва 150 хил. евро като в тях не са влключили разноските по пътуването и престоя. Те ще възлизат на 100 хил. лв и още толкова ще ни трябват за самата организация на двубоя - наем на стадион, полиция и т.н. Първият транш за Лацио трябва да изплатим до 30 април" - добави той.

"Държа да уточня, че сме в процес на учреждаване. Ние правим това събиране на доброволни начела. Събрали сме над 7 хил. лв като 5 хил. дари един от учредителите на тръста. Третата позиция е на фирмата "Найт Флайт". Иво Тонев смята, че е негов дълг да помогне. Четвъртата позиция е на Еврофутбол". Преди малко имахме среща с финансовия директор Константин Баждеков. Декларирахме пред него, че ние като тръст държим на две неща. Първото - трябва да защитим генералните интереси на Левски. Когато клубът има някакви партньорства за финансиране, те трябва да бъдат предоставени на приоритетни позиции. Да съхраним всички комерсиални контакти с тях. Второто - в борбата за всеки лев, ние трябва максимално да оптимизираме разходите. Ако всичко е направено както сме обмислили, трябва да спечелим между 100 и 200 хил., които да дадем за школата или стадиона" - каза още Колев.

„Двубоят с Лацио няма да е на този отбор на Левски, който обиди доста хора. Аз лично ще отида на мача с единствената идея, че уважавам историята на клуба, на най-успешния български клуб. Този мач е събитие за събиране на средства. Всеки, който закупи билет дава шанс за едно бъдеще на Левски. Парите няма да бъдат подарени на клуба, а ще бъдат целево дадени за конкретни неща. Това е и идеята на тръста. Всичко, което правим е един вид социален експеримент. Нека футболистите на Левски да ни се извинят като се включат във финансовата организация. Нека да съберат 10 хил. лв" - призова той.

 „Разчитаме на спонсорите на нива 10 хил. лв. Ако се включат 1-2 спонсора още, ще е много добре, за да можем да изплатим първия транш на Лацио. Клуб „100" вече има 40% заети слотове. Практически ние не спонсорираме. Ние просто даряваме. „Трябва да се активизираме буквално за няколко дни и да съберем парите по договора с Лацио. После нещата ще станат по-лесни. Призоваваме всички левскари да бъдат позитивни и да помогнат да организираме това събитие" - завърши представителят на тръста.

Баскетболът отсрами 100-годишния Левски, "сините" спечелиха Балканската лига

Баскетболният отбор на Левски постигна втори голям успех през този сезон, след като победи Галил Гилбоа със 75:69 на финала на Балкан...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ