Стотици се простиха с легендарния Петър Жеков (СНИМКИ)

2239
Стотици се простиха с легендарния Петър Жеков (СНИМКИ)
Снимка: Бойко Димитров/Actualno

Стотици бивши и настоящи футболисти, ръководители и привърженици на играта у нас се простиха с легендарния нападател на ЦСКА Петър Жеков. Вълшебният стрелец, както го наричаха, си отиде от този свят в събота сутринта на 78-годишна възраст. Жеков бе един от най-обичаните футболисти у нас, като дълго време държеше рекорда за най-много голове в родния елит с 253 попадения. Впоследствие постижението му бе подобрено от Мартин Камбуров.

Поклонението пред тленните останки на легендарния стрелец започна в 10:00 часа във фоайето на Националния стадион „Васил Левски“. Привърженици, приятели и бивши колеги на Бат Петьо се бяха събрали пред сектор „А“ близо половин час преди началото. Първи да отдадат почит влязоха играчите от настоящия отбор на ЦСКА начело с изпълнителния директор Филип Филипов и треньора на тима Саша Илич. Те поднесоха венец от името на клуба. Наравно с тях пред Жеков се поклониха легендите на „червените“ Димитър Пенев, Димитър Якимов, Паро Никодимов, Пламен Марков. Те поднесоха своите съболезнования на близките на нападателя.

Димитър Пенев

Сред дошлите да се сбогуват с Петър Жеков бяха още бившият нападател на ЦСКА и настоящ директор в БФС Емил Костадинов, легендата на Левски Кирил Ивков, бившият баскетболист и треньор на националния отбор Петко Маринов, бившият министър на вътрешните работи Румен Петков, командирът на на Съвместното командване на специалните операции и голям фен на „червените“ генерал-майор Явор Матеев.

Емил Костадинов

Организираните фенове на ЦСКА също отдадоха почит пред легендарния нападател на тима. Група привърженици начело с един от тарторите на агитката Иван Вълчев-Кюстендилеца поднесоха венец от името на феновете.

Петър Жеков

Венци също така бяха изпратени от собственика на ЦСКА Гриша Ганчев, легендата на „червените“ и родния футбол Христо Стоичков, министъра на младежта и спорта Весела Лечева, както и много клубове и фенски организации от цялата страна.

Петър Жеков

„Едно от най-емблематичните имена в българския футбол. Той е личност, от която сме се вдъхновявали. Той ще остане в нашите спомени като един от най-великите“, каза бившият изпълнителен директор на ЦСКА Пламен Марков.

Бившият футболист на Левски Кирил Ивков сподели също своите спомени за Жеков. Той призна, че винаги е имал приятелски отношения с колегата си от ЦСКА.

Кирил Ивков

„Бях стопер. 88 минути го пазя, а една, ако не успея - вкарва ми гол. Изключителен човек. Не знам откъде се случи това. Голям човек. Това е Петьо. Той винаги ми се е обаждал. От Левски няма един човек. Само аз съм от Левски, а той е изключителен човек“, каза Ивков през сълзи.

Днес от 14:00 часа е опелото, което ще се извърши в църквата „Света София“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Левски не може да вземе „Герена“ на концесия, но има други варианти за ползване

Левски публикува финансовия отчет за 2023 г. - "сините" са на печалба, но нарушават Търговския закон

Ботев Пловдив с молба до БФС преди реванша за Купата с ЦСКА

Кандидатите за нови собственици на Пирин обещаха 6-7 млн. бюджет

Стамен Белчев прекроява защитата на ЦСКА за дербито с Левски

Густаво Бусато: Дербито с Левски е различен мач

Скорошен шампион на Франция пожела най-скъпия футболист на Левски

ЦСКА разкарва герой от новата история на "червените"

Георги Иванов се срещна с президента на УЕФА Александър Чеферин

Десподов спаси ПАОК от резил, но титлата е "мисия невъзможна"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com