Банско и Добринище се подготвят за зимен сезон 2021/2022

4159
Банско и Добринище се подготвят за зимен сезон 2021/2022
Снимка: Actualno.com

Община Банско проведе работна среща във връзка с подготовката и старта на предстоящия зимен туристически сезон. В организираната от общинското ръководство дискусия участваха Мая Христоскова – изп.директор на „Юлен” АД, ст.комисар Георги Кандев – директор на ОД МВР Благоевград, началникът на сектор „Охранителна полиция” Страхил Анталавичев, началникът на РУ на МВР-Банско Кирил Стоянов, директорът на НП”Пирин” Росен Баненски, председателят на ОбС Костадин Загорчин, представители на туристическия бизнес, общински съветници.

Кметът Иван Кадев откри срещата с информация за добрите резултати от летния сезон и акцентира, че от общите усилия на всички зависи какъв ще бъде зимен сезон 2021/2022. Той информира присъстващите за хода на ремонтните дейности по уличната мрежа в общината, които трябва да бъдат приключени за активния зимен туристически сезон. Гостите на Банско вече ще се възползват от подобрена инфраструктура и увеличен брой паркоместа, както и по-добра организация на движението с безкомпромисен контрол. Ще бъде повишена и готовността на Спешния център в Банско по време на пиковите периоди през зимата, съобщи кметът.

Както винаги, общинските власти ще разчитат на сътрудничеството на правоохранителните органи, които с превантивна цел ще присъстват осезателно на територията на общината чрез засилени полицейски екипи и жандармерия в определени периоди и на ключови места. Ст.комисар Кандев подчерта значимостта на Банско като курорт не само от национално, а от европейско значение и увери, че, при необходимост, в града ще бъдат командировани полицейски екипи от Гърция и Румъния.

Директорът на „Юлен” АД Мая Христоскова информира, че в началото на м.декември ще бъдат обявени цените за ползване на съоръженията в Ски зона Банско. Въпреки големия ръст в цените на електричеството и горивата, концесионерът ще повиши цените на картите и билетите едва 10-15%. Вече се продават сезонните карти, които за лоялните клиенти на фирмата са без промяна в цената.

Официалното откриване на сезона ще бъде на 18 декември, но, ако се създадат подходящи условия за ски преди това, съоръженията ще бъдат пуснати по-рано, заяви Мая Христоскова и призова представителите на туристическия бизнес да активират партньорите си да промотират ски курорт Банско.

Хотелиерът и консул на Великобритания в Банско Джеймз Хюз изказа общото задоволство от работата на общината за намаляване на сивия сектор в туризма, особено по отношение на местата за настаняване. Той призова туристическия бранш да обедини вижданията си за ценовата политика. Мнозина споделят мнението му, че качеството на туристическия продукт, предлаган в Банско, далеч надвишава продажната му цена, която е най-ниската в Европа.

Представителите на туристическия бизнес споделиха притесненията си, свързани с високите цени на електроенергията и горивата, инфлацията и перманентния проблем с недостигащия квалифициран персонал. Повод за безпокойство е и пандемията, която за трети зимен сезон ще бъде факторът, определящ правилата.

Чрез зам.кмета Сашка Въчкова, Министърът на туризма Стела Балтова поздрави участниците в срещата и изказа пожелания за успешен сезон. Очаква се в следващите дни да бъдат публикувани, съгласуваните с Министерство на здравеопазването Правила за прилагане на противоепидемични мерки при извършване на туристическа дейност през зимен сезон 2021/2022.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Две леки земетресения край Симитли

АДФИ със спешна финансова проверка в община Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград