X
 
 

Банско очаква подкрепа от държавата за организирането на най-голямото спортно събитие в страната през 2020

2233 3
Банско очаква подкрепа от държавата за организирането на най-голямото спортно събитие в страната през 2020
Снимка: община Банско
В първия работен ден на кмета на община Банско Иван Кадев бе проведена работна среща с министъра на туризма Николина Ангелкова, представители на контролните органи и местния туристически бранш за готовността на курорта за сезон 2019 - 2020.

Според министър Ангелкова има ръст на заявките за зимния туристически сезон. „Много е важно да разширим кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм „Естествено в България”, за да я надградим и да привличаме повече български туристи”, заяви тя.

Ангелкова: 60% от туристите през зимния сезон ще дойдат от съседните страни

Независимо от предизвикателствата през трудната 2019 г., очакваме добри резултати и през зимния сезон благодарение на общите ни усилия....

С нарочно писмо до Министерство на туризма кметът на Банско апелира за държавна подкрепа за организирането и провеждането на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година – Световната купа по ски. В двата дни на състезанията 24 телевизии ще излъчват пряко и на запис надпреварата, като аудиторията ще надхвърли 500 млн. зрители по целия свят.

Това е реклама, която по възможно най-добър начин представя не само Банско като град и туристическа дестинация, но и България, подчертава в искането г-н Кадев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Емо 3 Емо преди 1 месец Профил на трол?
    Учудващо е как държавата не се сеща сама да подкрепи най-голямото спортно събитие за 2020, надявам се в скоро време това да се промени.
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Бойко, давай парите, това поне е нещо смислено, а знаем, че в тая държава не винаги се харчи за смислени неща.
  • Иван 1 Иван преди 1 месец Профил на трол?
    Благодарение на усилията на Банско – за поредна година ще стана свидетел на Световна купа по ски у нас! Нещо, което беше немислимо само допреди 10 години!
Последно в Актуално