X
 
 

Бъркотията с еврофинансирането за АМ "Струма" през Кресненското дефиле скоро може да мине и през ЕП

3400 6
Бъркотията с еврофинансирането за АМ "Струма" през Кресненското дефиле скоро може да мине и през ЕП
Снимка: МРРБ
Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев е внесъл предложение в комисията по петициите на Европейския парламент да се гласува петиция срещу изграждането на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле, твърди в. "24 часа", позовавайки се на информация от друг евродепутат - зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Според Джамбазки, като член на въпросната комисия Кънев е поискал да бъде гледана петиция на организацията "За да остане природа в България" по въпроса. Лице на тази организация е Тома Белев, който стана общински съветник в София.

13 километра от АМ "Струма" при Креснеското дефиле - с разлика от 130 млн. лева

Три са офертите за изграждане на лот 3.2.1 (от км 375+860 до км 389+100) на АМ "Струма", съобщава Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ)....

С петицията се иска спиране на проекта, защото той ще се окаже пагубен за екологичните системи в Кресненското дефиле. Комисията по петициите на Европарламента може да остави документа отворен или да го затвори. В първия случай текстът се гласува и това може да даде повод на други органи и институции да вземат отношение по петицията. Във втория тя остава в архивите на комисията, но никой не е длъжен да вземе отношение.

Ако факт стане първият вариант, то строежът на "Струма" може да се забави. Буквално преди 2 дни беше определено кой да построи 13,2 километра от трасето - участъка Кресна - Крупник, посока Кулата - София, т.е. по новото трасе, което трябва да е извън Кресненското дефиле, източно от него. Предстои да бъде избран и изпълнител за втората отсечка на новото трасе.

Огромният проблем с това трасе обаче е, че ЕК всъщност е готова да спре европарите за този проект - защото става въпрос за проект, който всъщност няма ОВОС, както и това, че графикът за изграждане и исканите от България пари са "необмислени" и/или "сгрешени". Освен това – има нарушение на евродирективи (Директива за местообитанията, Директива за птиците и Директива по ОВОС). Повече подробности научете в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Асенски 6 Асенски преди 3 седмици Профил на трол?
  Поредните еко лъжи, които са подкрепени от ДБ! Всъщност искат да има тунел, за да може да приберат комисионни от неговото изграждане.
 • Ники 5 Ники преди 3 седмици Профил на трол?
  Тая простотия я измислиха зелените от зор да прецакат строежа.
 • Камен 4 Камен преди 3 седмици Профил на трол?
  Отдавна е ясно, че Белев е национален предател, сега пак се доказва.
 • Златко 3 Златко преди 3 седмици Профил на трол?
  Кой друг, ако не момчето за всичко на Иво Прокопиев - Рамадан Кънев ще внася пореден сигнал срещу България?!? Не могат да ни изненадат от кръга "Капитал" - от години работят срещу интересите на България!!!
 • Олеле 2 Олеле преди 3 седмици Профил на трол?
  Знаех си, че не е добра идея Радан Кънев да става евродепутат, както и който и да е от измислената "Демократична България". Тези хора само неприятности ще ни донесат! А предложението на Кънев е меко казано неадекватно.
 • Путко Мафани 1 Путко Мафани преди 3 седмици Профил на трол?
  Пак Драгалевски ГМО мутант-Рамадан Мъдев усира БЪЛГАРСКИЯ хоризонт...
Тервел Пулев прегази Дешон Уебстър и вдигна титла пред пълна зала "Колодрума"
Тервел Пулев прегази Дешон Уебстър и вдигна титла пред пълна зала "Колодрума"

Медалистът от Олимпийските игри през 2012 година в Лондон Тервел Пулев реализира най-големия си успех на професионалния ринг. В  зала "Колодрума"...

Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...

Последно в Актуално