Ден на траур в община Струмяни

14270
Ден на траур в община Струмяни
Снимка: Getty Images / Guliver

Днес - 3 февруари е обявен за ден на траур в община Струмяни след като трима жители на общината, при това роднини, загинаха нелепо, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Както информирахме, 48-годишниятИлия Гайдов и 9-годишният му син Георги се удавиха на 1 февруари в река Злинска край с. Струмяни. Бащата и сина, заедно с други хора от с. Илинденци празнували и зарязвали лозята на Трифон Зарезан в м. "Щавен".

На връщане към селото към 15.40 часа, вместо да мине по моста, бащата качил сина си на раменете си и тръгнал да преминава напряко през придошлата река. Още по спускането по стръмния бряг към малката, но придошла река, Илия се подхлъзнал и двамата паднали в реката.

Течението било толкова бързо, че пред смаяните погледи на останалите двамата били отнесени надолу от реката. Бащата Илия бе открит на 200 метра по-надолу, а синът му едва след час и половина издирване.

Вчера по обяд телата на баща и син бяха транспортирани от Сандански за аутопсия от съдебен лекар в Благоевград.

В същия час -15.45 ч. в неделя загина при катастрофа на ГП Е-79 37-годишната Димитрина Гайдова, снаха във фамилията на двамата удавили се. Тя загина след като лек автомобил ситроен, управляван от 29-годишен мъж от Петрич се преобърна в Креснеското дефиле, а Димитрина загина на място при преобръщането. Водачът и още една пътничка са невредими при катастрофата, и тримата се връщали от лекции в Правно-историческия факултет на ЮЗУ "Н. Рилски" в Благоевград.

Погребението на тримата е определено за днес, община Струмяни обяви ден на траур, отменен е традиционният празник на виното в с. Илинденци, насрочен за тази събота.

Вече трети ден се издирва и 31-годишна жена, който най-вероятно е паднала в придошлата р. Луда Мара в Петрич. Тя излязла към 9 часа в неделя да разхожда кучето си край реката и до обяд не се върнала. Майка й тръгнала да я търси край реката и видяла кучето на малко островче във водата. Вчера след обяд търсенето на изчезналата жена, която е от Шумен, но живее в Петрич, бе прекратено поради все още високите води на реката, протичаща през центъра на Петрич.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com