Георги Икономов: Банско ще има многофункционална спортна зала и три нови футболни игрища

6051
Георги Икономов: Банско ще има многофункционална спортна зала и три нови футболни игрища
Снимка: община Банско

Георги Икономов стартира представянето на секторните политики в Програмата си за управление на Банско за мандат 2019-2023.

На среща със спортната общност снощи той сподели стратегията на ГЕРБ за развитие на спорта. Той обещава да продължи инвестициите в масовия спорт и да осигури възможност за безплатен спорт на всеки нуждаещ се. Гарантира подпомагане на дейността на спортните клубове при пълна прозрачност и срещу измерими резултати. По думите му екипът е разработил вече програма за превръщането на Банско в предпочитана дестинация за провеждането на спортно-подготвителни лагери - за целта се водят разговори - както с клубовете за използването на базите, така и с туристическия бранш за засилване на маркетинга на този продукт.

Акцент и в следващия мандат ще бъде работата за подобряване на спортната инфраструктура в общината. Предстои да се завърши проектът за обновяване на съществуващите и изграждане на нови спортни съоръжения в двора на Професионална лесотехническа гимназия “Никола Вапцаров”. Новоизградената база ще бъде със свободен достъп за жителите на града. Идентични проекти ще бъдат реализирани в дворовете на останалите училища на територията на общината.

Георги Икономов: Няма по-голяма мощ от общите призиви на нашите деца, за които природата е единствен дом

Децата от училищата в Банско и Добринище се включиха масово в изписването на 60 табели с еко-послания, които заедно с Георги Икономов, ...

Екипът на Икономов иска да възстанови общинската собственост върху стадиона “Свети Петър” в Банско. Да го обнови, разшири съоръженията, да изгради нова козирка и помощен терен. Ще бъде подпомаган ПФК “Банско” в изпълнението на поставените цели - основно това е развитието на детско-юношеската школа.

И голямата новина за всички банскалии и гости - курортният град ще има своя многофункционална спортна зала. Тя ще посреща нуждите на местните клубове и отбори, ще послужи за организиране на повече собствени събития и ще бъде част от стратегията за привличане на различни спортни отбори за провеждането на подготвителните им лагери.

Програмата на Икономов включва още - ремонт на съществуващите спортни площадки в Банско и изграждане на такива в Добринище. Изграждане на три нови футболни игрища и съответстващата инфраструктура към тях. Обновяване на физкултурните салони в училищата.

Всички теми в програмата на ГЕРБ за управление на община Банско през 2019-2023 ще бъдат публикувани поетапно на gikonomov.eu

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Проучване за костенурки и змии заради АМ "Струма" в Кресненското дефиле: Никой не иска, АПИ дава повече пари

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Две леки земетресения край Симитли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com