Избиратели освиркаха Местан в Гърмен заради подкрепата за Башев

10601
Избиратели освиркаха Местан в Гърмен заради подкрепата за Башев
Снимка: БГНЕС

За пръв път от много време и при това крайно неочаквано потенциалният електорат на ДПС се изправи срещу лидера на Движението Лютви Местан и го освирка по време на предизборно събитие, съобщава в. "Сега". Всъщност недоволството е проявено на няколко събития и е емблематично предвид традиционните очаквания, че като партийна дисциплина ДПС е номер едно.

Най-интересно е положението в община Гърмен, където в последните 3 дни Местан бе два пъти освиркан от депесари - в селата Дъбница и Дебрен. Там той се яви, за да засвидетелства лична подкрепа за кандидата на ДПС Ахмед Башев. Проблемно обаче е именно издигането на Башев, срещу когото са доста партийни активисти. Речта на Местан бе посрещната с "У-у-у" и "Мафия" от гласовита група. В Гърмен се задава повече от яростен кметски двубой - бившият депутат Башев срещу Минка Капитанова, която управлява общината сега и е бивш член на ДПС. Кметицата, която в миналото бе протеже на Башев, е издигната от коалиция, дублираща инициалите ДПС - Движение за просперитет и сигурност. Именно Башев е сочен от хората в ромската махала "Кремиковци" като човекът, който е давал неизпълними обещания относно жилищата им, които ДНСК почна да събаря.

Изискване на ЦИК за гласуването вероятно ще произведе изкуствено невалидни бюлетини

Указания на Централната избирателна комисия до секционните комисии (СИК) може да станат причина за изкуствено произвеждане на невалидни...

Не по-малко разгорещени са страстите в Белица. Там изключеният от ДПС Муса Палев е независим кандидат-кмет, а номинацията на ДПС е Радослав Ревански. Местан бе бурно освиркан и в Белица преди 2 седмици, когато отиде да агитира за Ревански. Муса Палев беше областен управител на Благоевград по времето на Пламен Орешарски, а беше изключен от ДПС, защото беше избран за депутат с преференция в сегашното Народно събрание. Същото се случи и на Гюнай Хюсмен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com