X
 
 

Жирардели не каза от кого е купил "Юлен", подписал декларация за конфиденциалност

3746 8
Жирардели не каза от кого е купил "Юлен", подписал декларация за конфиденциалност
Снимка: БГНЕС
Да, аз съм мажоритарният собственик на "Юлен". Придобих мажоритарния дял през 2016 година. Това заяви ски легендата Марк Жирардели относно твърдението си, че е собственик на "Юлен".

Попитан изрично от кого е купил "Юлен", Жирардели отвърна, че собственик преди него е бил "един фонд". Подписал съм декларация за конфиденциалност и не мога да кажа името на фонда, добави ски легендата, според когото фондът "присъства на три континента". Той предположи, че отрицателното настроение, което се създало през годините в Банско, накарало въпросния фонд да продава. На изрично питане на Нова телевизия има ли отношения с председателя на ски федерацията Цеко Минев (бел. ред. - защото лично премиерът Бойко Борисов го посочи за собственик на "Юлен"), Жирардели обясни, че ги свързва общото хоби – ските и планината. Ски легендата каза, че като акционер бил "единствен" и не отговори има ли други, след като е "мажоритарен акционер" и кои са те.

Марк Жирардели се срещна с трима български министри

На среща с трима министри Марк Жирардели се представи за 100% собственик на "Такс сървисиз лимитед", която от своя страна е мажоритарен...

По думите му, Жирардели купил печеливш бизнес – имало печалба, но един такъв огромен проект не означавал моментална печалба. Той не пожела да уточни имала ли е задължения "Юлен" при купуването, както и не уточни точната цена. "Цената беше много интересна", бяха думите му. Интересните проекти могат много лесно да се финансират, каза Жирардели и отрече българска банка да го е финансирала.

Същевременно Жирардели призна, че "тази структура си я имаше", след като беше попитан защо е действал през офшорката. Причината била, че през офшорна фирма можело да се закупуват повече проекти. А на въпрос дали говорим за офшорка със собственик Георгиус Георгиу, Жирардели отвърна, че не е адвокат.

На въпрос защо не е обявил по-рано, че е собственик на "Юлен", той отвърна, че никой не го е питал. Той уточни, че процедурата по закупуване е траела много дълго време. През 2012 година още си мислех, че би било една прекрасна възможност да инвестирам в тази фирма, но проучването продължи няколко години и през 2016 година приключи сделката. Жирардели добави и, че България има огромен потенциал за инвестиции в зимните спортове.

Концесията

Природозащитници видяха пореден опит на "патриотите" да вземат "баницата Пирин"

"Обединени патриоти" отново опитват да повлияят на защитени територии в България и в частност в парк "Пирин". В това е твърдо убедена г...

Концесията винаги си е била такава, каквато е разрешена, коментира Жирардели след като прокуратурата изрично поиска правителството да предприеме действия, тъй като всъщност е ползвана по-голяма територия за концесия, отколкото е трябвало. Припомняме, че вчера (17 декември) той "Не сме стъпвали извън границите на концесията, която ни е отпусната. Нито веднъж не е строено нещо без разрешение и да не е в територията на концесията", каза ски легендата.

По думите на Жирардели концесионният договор бил доста стар и трябвало да се направи замерване на размера на територията за концесия, но от независим измервател. Той изрази амбиция в Банско да се разработи най-добрата ски зона в Източна Европа и не можело да има кръг от Световната купа по ски без модернизиране на съоръжения. Винаги се срамувам, като трябва да кажа, че хората висят по 2 часа на опашка за лифта. И ние имаме ски зони в национални паркове, защити тезата си Жирардели, според когото в Австрия имало десетки линии лифтове, строени в защитени природни зони.

Ако няма втори лифт, излизат ли бизнес сметките – на този въпрос Жирардели отвърна, че вторият лифт бил много важен.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 2 потребители
 • Карлито 6 Карлито преди 1 година Профил на трол?
  Някои хора просто нямат угодия! Ето че лицето на Банско е световноизвестен скиор, който е носител на 5 кристални глобуса, но въпреки това пак има мрънкане. Дано Марк Жирардели да има корави неври и да успее да се справи с абсурдната ситуация в България. 10 години да не може да се порстои един лифт. Такава простотия няма никъде по света.
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Айде Марк, давай, ти си човекът, който може да оправи нещата, очевидно никой българин не може.
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ще ги оправи, ама друг път! както се казва, никога не е късно човек да стане за резил! това важи в пълна сила за този юнак!
  : 1 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Сучи, върти, далаверата да става! Така е в България! Само след смяна на тази порочна изборна система, която докарва на власт крадци, нещата ще се оправят! До тогава, четете приказки и бройте стотинките!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Не е длъжен да казва. В бизнеса е така. И като човек, който има опит със сигурност ще инвестира в Банско, и ще има какво да подобри.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ей глуяк кой кнвеститор с бг д усоял бе бойко контролира всичко така е и тука накрая ше го преебе к айде чао....мафията в бг д гефб начело с кръсника бойкл....тука има яка корупция
  : 2 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Нашите юнаци играят този номер не за пръв път! Съвдем реално е истината е "някъде там/?/". А един ден Жирардели може да се окаже с едно интервю, с една оплюта заради протестите фирма "Юлен", в която няма нито лев... Тогаз юнаците ще почакат, ще почакат и ще преценят, къде ще преместят паричките от цялата тази история?!
 • българин 1 българин преди 1 година Профил на трол?
  КОЙ ще покаже артистите скрити зад храста-декор Жирардели, пак отвориха работа на "Биволъ", а може би в основата на цялата какафония отново е Глобалния закон "Магнитски", КОЙ знае?!
Последно в Актуално