Жирардели не каза от кого е купил "Юлен", подписал декларация за конфиденциалност

5033
Жирардели не каза от кого е купил "Юлен", подписал декларация за конфиденциалност
Снимка: БГНЕС

Да, аз съм мажоритарният собственик на "Юлен". Придобих мажоритарния дял през 2016 година. Това заяви ски легендата Марк Жирардели относно твърдението си, че е собственик на "Юлен".

Попитан изрично от кого е купил "Юлен", Жирардели отвърна, че собственик преди него е бил "един фонд". Подписал съм декларация за конфиденциалност и не мога да кажа името на фонда, добави ски легендата, според когото фондът "присъства на три континента". Той предположи, че отрицателното настроение, което се създало през годините в Банско, накарало въпросния фонд да продава. На изрично питане на Нова телевизия има ли отношения с председателя на ски федерацията Цеко Минев (бел. ред. - защото лично премиерът Бойко Борисов го посочи за собственик на "Юлен"), Жирардели обясни, че ги свързва общото хоби – ските и планината. Ски легендата каза, че като акционер бил "единствен" и не отговори има ли други, след като е "мажоритарен акционер" и кои са те.

Марк Жирардели се срещна с трима български министри

На среща с трима министри Марк Жирардели се представи за 100% собственик на "Такс сървисиз лимитед", която от своя страна е мажоритарен...

По думите му, Жирардели купил печеливш бизнес – имало печалба, но един такъв огромен проект не означавал моментална печалба. Той не пожела да уточни имала ли е задължения "Юлен" при купуването, както и не уточни точната цена. "Цената беше много интересна", бяха думите му. Интересните проекти могат много лесно да се финансират, каза Жирардели и отрече българска банка да го е финансирала.

Същевременно Жирардели призна, че "тази структура си я имаше", след като беше попитан защо е действал през офшорката. Причината била, че през офшорна фирма можело да се закупуват повече проекти. А на въпрос дали говорим за офшорка със собственик Георгиус Георгиу, Жирардели отвърна, че не е адвокат.

На въпрос защо не е обявил по-рано, че е собственик на "Юлен", той отвърна, че никой не го е питал. Той уточни, че процедурата по закупуване е траела много дълго време. През 2012 година още си мислех, че би било една прекрасна възможност да инвестирам в тази фирма, но проучването продължи няколко години и през 2016 година приключи сделката. Жирардели добави и, че България има огромен потенциал за инвестиции в зимните спортове.

Концесията

Природозащитници видяха пореден опит на "патриотите" да вземат "баницата Пирин"

"Обединени патриоти" отново опитват да повлияят на защитени територии в България и в частност в парк "Пирин". В това е твърдо убедена г...

Концесията винаги си е била такава, каквато е разрешена, коментира Жирардели след като прокуратурата изрично поиска правителството да предприеме действия, тъй като всъщност е ползвана по-голяма територия за концесия, отколкото е трябвало. Припомняме, че вчера (17 декември) той "Не сме стъпвали извън границите на концесията, която ни е отпусната. Нито веднъж не е строено нещо без разрешение и да не е в територията на концесията", каза ски легендата.

По думите на Жирардели концесионният договор бил доста стар и трябвало да се направи замерване на размера на територията за концесия, но от независим измервател. Той изрази амбиция в Банско да се разработи най-добрата ски зона в Източна Европа и не можело да има кръг от Световната купа по ски без модернизиране на съоръжения. Винаги се срамувам, като трябва да кажа, че хората висят по 2 часа на опашка за лифта. И ние имаме ски зони в национални паркове, защити тезата си Жирардели, според когото в Австрия имало десетки линии лифтове, строени в защитени природни зони.

Ако няма втори лифт, излизат ли бизнес сметките – на този въпрос Жирардели отвърна, че вторият лифт бил много важен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Две леки земетресения край Симитли

АДФИ със спешна финансова проверка в община Благоевград

Пиратка остави без пръсти малко дете в Сандански

Готов е новият мост над река Струма между Благоевград и село Покровник (СНИМКИ)

Две земетресения край Симитли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград