Методи Байкушев, ПП-ДБ: Връзката между бизнес и образование е единственият път за икономическо развитие и бъдеще на Благоевград

1865
Методи Байкушев, ПП-ДБ: Връзката между бизнес и образование е единственият път за икономическо развитие и бъдеще на Благоевград
Снимка: Продължаваме промяната

„В Благоевград липсва лидерство, а то е от първостепенно значение за просперитета му. Истинското лидерство е отговорност! Истинското лидерство не означава да властваш, не означава да мачкаш, не означава да уволняваш и заплашваш. Мисията на кмета е да служи на хората, да ръководи с почтеност и да създава визия за развитие на града, която обединява и вдъхновява всички. Аз ще бъда такъв кмет, ако ми се доверите!“, заяви Методи Байкушев, кандидат за кмет на Благоевград, издигнат от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“, по време на концерта „Благоевград може“, с който официално закри предизборната си кампания.

Гост на събитието бе депутатът Христо Петров – Ицо Хазарта. Той подкрепи кандидата за кмет Методи Байкушев и кандидатите за общински съветници, като заяви, че са най-добрият за общината избор. „В тази кампания реших да подкрепя много малко хора, хора които познавам лично и вярвам в тях, в техните способности и намерения. Хора като Методи, които вероятно биха намерили по-приятен начин да продължат своя живот, от това да се нагърбят с тази мисия. Ще Ви припомня една българска поговорка, но цялата – „На сила хубост не става, а и да става, не бива“. Затова не смятам, че трябва да агитирам нито един от вас, вие познавате Методи, знаете на какво е способен и знаете, че той е най-доброто решение за кмет на Благоевград. Изборът е Ваш. Гласувайте!“, обърна се към хората депутатът в 47 и 49-то НС Христо Петров – Хазарта.

Методи Байкушев очерта основните приоритети в предизборната си програма. С изпълнението ѝ кандидатът за кмет гарантира силна икономика, добре платени работни места и подготвени млади хора в общината, чист, зелен и подреден град, с по-добра грижа за кварталите и селата, привлекателен център за живот, с инвестиции, работа и предпочитано място за отдих. В програмата важно място се отделя и на здравеопазването. „Трябва да подобрим здравеопазването в общината, то е ключът към задържането на хората тук. Без добро детско отделение, без добри медици, на които да доверим децата си или родителите си, как да изискваме Благоевград да върви напред. Здравето е в основата на просперитета на града“, заяви Байкушев. Той подчерта, че ще бъдат насочени общински ресурс към решаването на проблемите в кварталите, а не само в централната градска част. „Ще работя за подобряването на почистването в целия град, не само в центъра, както е в момента. Защото искам да превърнем Благоевград в чист, зелен, модерен и подреден град, в който да отглеждаме нашите деца“, коментира кандидатът за кмет.

„Образованието ще бъде абсолютният фокус на кметската администрация по време на моя мандат. Връзката между бизнес и образование е единственият път за икономическо развитие и бъдеще на Благоевград“, каза още Байкушев. И допълни, че ще работи заедно с бизнеса, университетите и гимназиите, ще бъде двигател на процеса по създаване на реален инкубатор за бизнес развитие, който да стимулира завършилите ЮЗУ и АУБГ да стартират своите компании в Благоевград. Визията му включва още въвеждане на дуално обучение в гимназиите (уча и работя), включване на STEM образование, обвързано с обучението в университетите в Благоевград – ЮЗУ и АУБГ, както и създаване на гимназиален клъстер за високи технологии – междуучилищна програма за развитие, взаимна работа и състезателност. По думите му всичко това е необходимо и напълно изпълнимо от общината, с помощта на РУО, бизнеса и гражданските организации, както и чрез международни фондове, които финансират проекти в областта на образованието. И допълни, че вратата на кмета ще бъде отворена и за директорите на образователните институции, и за ангажираните преподаватели, за проблемите на образованието, както и за добрите им идеи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com