МРРБ: В Гърмен не си махат незаконните строежи, на ред е принудително бутане

10558
МРРБ: В Гърмен не си махат незаконните строежи, на ред е принудително бутане
Снимка: БГНЕС

Днес, 15 юни, изтича крайният срок за доброволното премахване на общо 15 постройки в квартал "Кремиковци" на община Гърмен, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Според статистиката на властите до момента са издадени са 124 покани за доброволно премахване на незаконни строежи в квартала. Освен 15-те покани, които изтичат днес, има още 27 покани, чийто срок е 25 юни тази година. Иначе още на 12 юни е изтекъл срокът на 46 покани за бутане на незаконни строежи в "Кремиковци".

Към днешния ден са връчени 88 покани, като срокът за доброволно изпълнение по 27 от тях все още не е изтекъл, заявяват от МРРБ. Другите 36 покани все още не са връчени и за тях започва да тече 14-дневен срок за доброволно изпълнение от датата на връчването им, уточниха от МРРБ.

По 61 връчени покани с изтекъл срок за доброволно изпълнение на 12.06.2016 г. и 15.06.2015 г. ще бъдат предприети действия по принудително изпълнение утре (16.06.2015 г). В същия ден ще се връчат и върнатите непотърсени и невръчени 36 покани.

От МРРБ уточняват и, че на 31 май и на 1 юни са направени две проверки дали се спазват предписанията. При повторната проверка в ромската махала на Гърмен е установено, че не се извършва доброволно премахване. Днес, 15 юни, също е направена проверка на място относно доброволно премахване. Не е установено доброволно изпълнение на заповедите за премахване.

Ако положението остане същото и утре, 16 юни, фирми-изпълнители ще бъдат поканени да извършат премахването на незаконните строежи. Действия по премахване могат да започнат на 29 юни, в случай, че бъде избран изпълнител на принудителното премахване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com