Най-евтините къщи за гости - в Благоевград

11363
Най-евтините къщи за гости - в Благоевград
Снимка: БГНЕС

Средната цена за настаняване в къща за гости на село е 21 лева на човек на вечер. Това показва анализ на сайта с повече от 2000 вили къщи за гости в България – BgVakancia.com. Важно е, обаче, да се отбележи, че в цените има голяма вариация – от 14 до 28 лева. Например, в област Благоевград цените варират от 8 до 26 лева на човек при средна цена от 17 лева. Това е и най-ниската средна цена за България. В областите Велико Търново, Пазарджик и Смолян обхватът на цените е +- 6 лева от средната цена, а в област Ловеч цените варират от 10 до 32 лева, като тези цени почти са определили и минималното и максималното равнище за страната. Това са областите с най-голямо разнообразие от имоти за настаняване, които, обаче, все още не успяват да задоволят търсенето, затова и си позволяват да държат по-високи цени. Велико Търново може да се похвали с най-високата средна цена на човек в къща за гости – 25 лева. 

Средните цени за настаняване в областите Пловдив, София и Габрово са съответно 20, 21 и 22 лева на човек на вечер. Най-голяма е вариацията в Пловдивска област, където цените обхващат диапазон от 10 до 30 лева. Най-ниската цена пък се наблюдава в Благоевградския регион – 8 лева, както и в областите Враца и Монтана, където изборът е ограничен, но и търсенето не е голямо. 

Шакира планира да си вземе година отпуск от музиката

Колумбийската изпълнителка Шакира планира да вземе едногодишен отпуск от света на музиката. През това време тя ще се концентрира върху ...

Общо погледнато, данните показват, че къщите за гости предлагат атрактивни цени за настаняване и, че е добре туристите да отделят време в търсенето на къща, която да отговаря на техните изисквания по отношение на услуги и цени. Голямата вариация в цените пък показва, че има много избор, от който могат да се възползват. Подобно разнообразие в офертите за настаняване дава възможност и на собствениците да определят гъвкави цени според сезона или степента на запълняемост в слаб или силен момент от годината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com