Нови 26 млн. лв. даде МОСВ на община Банско за проект за ВиК, забавен 2 години

752
Нови 26 млн. лв. даде МОСВ на община Банско за проект за ВиК, забавен 2 години
Снимка: МОСВ

26 млн. лв. предостави Министерството на околната среда и водите (МОСВ) чрез Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 на община Банско за довършване на водния цикъл на града. Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът Георги Икономов подписаха договор за втора фаза на проекта.

За приключването на проекта в Банско  са необходими общо 32 милиона, като разликата е финансов ангажимент на общината. Срокът за изпълнение е 20 месеца.

ЮНЕСКО не се произнесе за опазването на националния парк "Пирин"

ЮНЕСКО прие позицията на българската държава за Национален парк "Пирин". Финално българските отговорни институции ще гласуват плана за ...

Неизпълнените общински проекти за рехабилитация на ВиК-мрежата, които бяха предоговорени, са осем, обобщи министърът в Банско. Там беше подписан договора за втората фаза на водния цикъл в града. Досега по проекта са платени над 50 милиона лева, предаде БНР.

Ако рисковите проекти не се изпълнят в разписаните срокове, общините ще трябва да връщат всички средства, предупреди министър Василева и припомни, че проектът в Банско има регистрирано забавяне от две години.

"Това беше един от най рисковите, най-критичните, бих казала, най- драматичните проекти, които бяха изпълняванипрез първия програмен период", каза Василева.

Притеснението на курортната община, бенефициент по проекта, си остава заради многократно неизпълнение на поетите обещания и нарушавани срокове от страна на фирмата-изпълнител. Кметът на Банско Георги Икономов припомни и слабостите на закона за обществените поръчки.

Община Банско ще осигурява безплатни тестове за наркотици

Община Банско е готова да осигури безплатни тестове за наркотици на родители, които искат да проверят дали децата им употребяват дрог...

"Този програмчен период, който отмина - 2007-2014 година, достатъчно ясно даде картинка на всички общини, не само общини, за работещите, добре работещите фирми в България и тези, които не работят, а по скоро печелят поръчки и ги предоставят на подизпълнителите", каза Икономов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com