X
 
 

Нови стаи в общежитията в Благоевград

571 0
photo of Нови стаи в общежитията в Благоевград
Снимка: община Благоевград
Четири нови стаи имат общежитията към спортния интернат "Пирин" в Благоевград. Те ще могат да се използват от учащи от новата учебна година 2019/2020 г.

Строителството и ремонта по тях тече и в момента, като допълнителните помещения са необходими заради по-големия брой желаещи да ползват услугата.

През изминалата година, по решение на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, бяха направени 12 други стаи.

Общежитията разполагат с най-съвременната система за видеонаблюдение, която осигурява необходимата сигурност на ползвателите. Към сградата има и столова, компютърна зала, помещение за тенис на маса, занималня, в която учат учениците и подготвят своите уроци, както и свободна Wi-Fi зона.

Подземните контейнери вече са факт и в Благоевград

Поредното изпълнено обещание на кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов е вече налице. Става въпрос за концепцията за подземни контей...

Всяка една стая има самостоятелна баня с тоалетна, две легла, бюра и всичко необходимо за престоя на учениците. Сградата беше ремонтирана през 2014 г. Бяха поставени и климатици на всеки етаж.

От общината очакват общежитията да приемат през тази учебна година 64 нови спортисти в ученическа възраст.

Междувременно община Благоевград получи лична похвала от треньора на ПК "Пловдив" Славяна Раденкова, заради спортните условия в града. Тя коментира самите спортни условия след провелото се в Благоевград държавно първенство по плуване.

"Идваме тук всяка година, откакто басейнът работи. Провеждаме подготвителния си лагер през пролетната ваканция именно в Благоевград. За мен и децата, с които работя е истинско удоволствие. В Пловдив за съжаление, нямаме такъв басейн, ситуацията като цяло в България е идентична. По мое мнение, съоръжението в Благоевград може да се сравнява само с това, което беше открито в Бургас. Възхитени сме и от хигиената, която се поддържа тук“, категорична бе Славяна Раденкова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално