Официално е одобрен бюджетът на Благоевград за 2018 година

877
Официално е одобрен бюджетът на Благоевград за 2018 година
Снимка: Община Благоевград

Общински съвет Благоевград одобри бюджета на общината, който е в размер на над 67 млн. лв. На редовна сесия, 26 от местните парламентаристи гласуваха “за“, 11 „против“ и 3-ма „въздържали се.

Почти 10 милиона лева е увеличението на бюджета спрямо 2017 година. Кметът Атанас Камбитов го определи като напълно реалистичен. „Бюджет 2018 е прозрачен, съобразен с всички правила, реален и абсолютно постижим. Това е най-големият бюджет до този момент, в размер на над 67 млн. лева. Бюджетът е леко напрегнат, с оглед на това, че задаваме максимални цели, но подчертавам, той е напълно реалистичен. Много е важно да кажем, че е с ясни финансови източници. Предвидени са помощи по решение на Общински съвет в размер на 73 000 лева, за спортния календар 150 хил. лева, субсидии за спорт 120 хил. лева, 450 хил. за финансиране на ОФК „Пирин“. Заложени са и 200 хил. лева за „Ин витро“ процедури, те са резерв, кандидатите, които не могат да бъдат финансирани по Националната програма, ще бъдат подпомогнати от Община Благоевград“, каза кметът. Той поясни, че при всички дейности е заложен ръст, като в същото време всички такси запазват размера си.

Грипната епидемия в Благоевград остава, но учебните занятия са възстановени

Въпреки че грипната епидемия продължава да е в сила, училищните занятия в община Благоевград са възстановени. Това каза д-р Веселка Мо...

Приходите за делегирани държавата дейности са в размер на ‎34 311 970 лв. за настоящата година. Приходи за местни дейности са в размер на ‎32 917 442 лв. Планът за капиталови разходи за 2018 г. е в размер на ‎9 671 457 лева. За осветление на улици и площадки са предвидени над 500 хиляди лева.

В бюджета за изграждане, ремонт и поддържане на уличната мрежа са заложени 900 хиляди лева, които включват пътна маркировка, улични отоци, ремонт на асфалтови настилки, ремонт на тротоари и други. Ще бъдат изградени спортни площадки в XI и IX СУИЧЕ, ще бъде направен ремонт на физкултурния салон в VII СУ. Във функция „Здравеопазване“ има ръст 9 %. Заложени са за изграждане и улици в кв. „Освобождение“. В бюджета са предвидени повече пари за чистота. През 2018 година ще бъдат изградени светофарни уредби на входа на кв. „Струмско“ и ул. „Славянска“.

Предвидено е още изграждане на видеонаблюдение, ремонти и газификация в социални заведения. За ремонт на ВиК мрежата са заложени 2 млн. лева, а за изграждане на инфраструктура 4,7 млн. лева. През настоящата година е предвидено и изграждане на Регионална система за управление на отпадъците .

В същото време, Община Благоевград ще работи по европейски проекти за около 60 млн. лева.

Зам.-кметът на Благоевград: В новия бюджет най-голям е делът за образование

Actualno.com разговаря с Иво Николов, зам.-кметът на Благоевград, за бюджета на общината за предстоящата 2018 г. Г-н Николов, рамката ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Вандалска проява или опит за сплашване: Потрошиха кола с метален прът

Проучване за костенурки и змии заради АМ "Струма" в Кресненското дефиле: Никой не иска, АПИ дава повече пари

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com