Още трима от Якоруда са в болницата заради отровния алкохол

3175
Още трима от Якоруда са в болницата заради отровния алкохол
Снимка: БГНЕС

В благоевградската болница са приети още трима души, които са пили от ракията, убила четирима души в Якоруда. Те са със симптоми на натравяне, съобщиха от лечебното заведение.

Двамата са на 28 години, а третият – на 23 години. Единият от 28-годишните мъже е настанен в реанимация, а на другите двама се правят изследвания в Спешното отделение на МБАЛ – Благоевград, предава кореспондентът на Actualno.com в града. След това ще се реши дали и те ще трябва да бъдат приети в отделението по реанимация.

Прокуратурата разследва смъртните случаи заради отравяне с алкохол в Якоруда

Окръжната прокуратура в Благоевград разследва четирите смъртни случаи в Якоруда. По предварителни данни, причината за смъртта на четири...

Пострадалите са пили малко количество от опасния алкохол, но вчера се почувствали зле и потърсили лекарска помощ. Междувременно вчера бяха извършени аутопсии на телата на двама от починалите. Първоначалните данни от тях сочат, че натравяне с метилов алкохол е причината за смъртта им. Това съобщиха от РЗИ – Благоевград.

Един от пилите ракия менте в Якоруда е в тежко състояние в благоевградската болница. Има опасност за живота му, предава БГНЕС.

Тази сутрин началникът на реанимацията на МБАЛ съобщи, че състоянието на другите, приети след употребата на алкохола върви към по-добро. Тежко е обаче това на един от мъжете.

Броят на пострадалите от опасната напитка е осем души. Четирима починаха.

В Якоруда обвиняват местен бизнесмен за отравянията с алкохол, той е задържан

Местният бизнесмен Тайфи е продавачът на метиловия алкохол в Якоруда, чиято употреба доведе до смъртта на четирима души. Нови трима, ко...

Днес Окръжната прокуратура Благоевград привлече като обвиняем Тайфи Мекльов за това, че на 25 и на 26 декември е продал общо 6 литра метилов алкохол.

Мекльов е задържан от прокурора за срок до 72 часа и предстои по-късно през деня прокуратурата да отправи искане до съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com