Причината за инцидента в училището в Разлог са откраднати стоманени въжета

3352
Причината за инцидента в училището в Разлог са откраднати стоманени въжета
Снимка: БГНЕС

Вандалски акт е основната причина за инцидента на спортната площадка в двора на основното училище в Разлог, при който тежко пострада 14-годишно момче.

Стоманените въжета, с които футболните врати са били закрепени към оградата на игрището, са били прерязани и откраднати, твърди кметът Красимир Герчев. Спешно сформирана комисия от общината е направила оглед на училищния двор, прегледана е основно и документацията на спортното съоръжение, заяви той.

13-годишен е в болница след побой от баща на съученик

От полицията във Варна съобщиха, че са получили сигнал за нанесен побой на 13-годишен ученик от бащата на негов съученик. Шестокласник...

По проекта за изграждане на спортната площадка футболните врати са били преместваеми, за да могат да се ползват и от по-малките ученици. Заради сигнали, че вратите често се използват и за весилки, което е опасно за учениците, преди пет месеца общината е разпоредила те да бъдат обезопасени така.

"Всички врати бяха фиксирани със стоманени въжета към оградата. Това, което сега констатираме е, че благодарение на явно вандалски акт, тези въжета, които ние бяхме сложили към тази площадка, са прерязани и фактически са откраднати", заяви кметът.

Според информацията, подадена от учители и ученици, свидетели на инцидента, Атанас Мишков се е хванал за горната греда и вратата се стоварила върху него, информира БНР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com