Само истинско месо на събора на Югозапада и на Рожен

1974
Само истинско месо на събора на Югозапада и на Рожен

Фондация „Наследство в бъдещето“, основен организатор на мащабните родолюбиви събития Рожен 2016 и Ирин Пирин, налага политика по качеството на млечните продукти и тези от мляно месо – без растителни мазнини, сухо мляко и без соев гранулат.

Всички такива обекти ще бъдат обозначени. В кулинарните зони на двата събора ще се предлагат само качествени млени меса.

Политиката на основния организатор на събитията е ресторантите на терен да предлагат собствени марки млени меса или одобрени предварително продукти (кебапчета, кюфтета, наденици), за да се гарантира качество на потребителите.

Традиционни ястия и кулинарни шоута ще са сред акцентите в първия от двата предстоящи събора – Ирин Пирин – Съборът на Югозапада (17-19 юни 2016 г.), който се организира в партньорство с Община Разлог.

Наред с традиционните местни ястия – чевермета по хайдушки и др. посетителите на събитието ще могат да опитат фермерски продукти и био храни. На място ще се прави типичната за региона разложка шупла, която може да се гарнира със сирене или сладко. Ще се майсторят гозби, събрали в себе си уханието на диворастящи билки и автентичния вкус на градински зеленчуци.

Организират 3 мащабни национални фолклорни събора през 2016 г.

Най-мащабните събития на българския дух, традиции и национална идентичност, организира през 2016 година Фондация „Наследство в бъ...

Атракция за децата ще са бонбони и захарни петлета, които ще се правят на място по 100-годишна технология.

Кулинарният спец Ути Бъчваров ще готви на разлошките поляни по време на първото издание на Ирин Пирин и ще покаже стари забравени рецепти. Той ще демонстрира майсторлъка си в приготвянето на суджук в последния ден на Събора – на 19 юни от 10:30 до 14:30 часа.

Съборът Ирин Пирин ще представи фолклора и традициите, вдъхновени от духа на Югозападна България.

В дните на събитието ще се проведе Национален фолклорен фестивал „Разлога”, в който ще участват над 5000 изпълнители и четвърто издание на фестивала на българското хоро „На армане с тъпане”. Край Разлог ще бъдат представени традиционни български занаяти, етнографски и музейни експозиции. На Събора Ирин Пирин ще има още детска творителница и атрактивни концерти с участието на най-големите фолклорни изпълнители от Югозапада.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com