Ти и Lidl: Превръщат Кресненския пролом в прекрасно място за туризъм

2037
Ти и Lidl: Превръщат Кресненския пролом в прекрасно място за туризъм
Снимка: Pixabay

Проектът „Кресна – Земя на хората“ е една от общо 31 идеи от цялата страна, които получиха финансиране от най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България – „Ти и Lidl за по-добър живот“. Одобрените проекти получават грант в размер до 10 000 лв., който да използват за реализирането на своите идеи.

Целта на проекта на Рибарско сдружение „Балканка 2009“, Благоевград, е социализиране на природните дадености и природата на западните склонове на Пирин планина над Кресненския пролом и създаване на условия за развитие на туризма. Средставата по проекта ще се използват за създване и описване на пешеходни пътеки и веломаршрут от Кресненското дефиле по долината на река Ощава до Национален парк „Пирин“. Ще бъдат поставени табели, маркировка и оформени кътове за почивка, пикник и пренощуване с палатки. Маршрутите ще бъдат описани в интернет на български и английски език.

Според инициаторите от Рибарско сдружение „Балканка 2009“ Община Кресна има изключителен природен ресурс – екзотична за България южна природа, високи алпийски планини, красив ландшафт, изключително богато биоразнообразие. По думите им обаче липсата на човешки и финансов ресурс в общината пречат тези богатства да се използват и това да носи приходи на местните хора. Ето защо чрез проекта си те искат да превърнат района в притегателен център на природолюбители.

От Рибарско сдружение „Балканка 2009“ вярват, че проектът директно ще допринесе за изпълнение на целите на Стратегията за развитие на туризма на Община Кресна.

Припомняме, че най-голямата инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“ има за цел да подкрепи социално значими проекти в цялата страна в следните четири области: образование, култура и историческо наследство, околна среда и здравословен начин на живот.

Инициативата отразява стремежа на компанията да допринася за по-пълноценния и по-качествен живот на хората от различните региони в цялата страна. Тя се реализира с подкрепата на Фондация "Работилница за граждански инициативи" и Български дарителски форум. Размерът на сумата, която бе събрана в периода 1 май - 25 юни 2017 г. благодарение на клиентите на веригата, достига 252 741 лв., а общо 425 проекта от цялата страна кандидатстваха по програмата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Две леки земетресения край Симитли

АДФИ със спешна финансова проверка в община Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград