В Благоевград протестираха срещу кмета Камбитов

1666
В Благоевград протестираха срещу кмета Камбитов
Снимка: БГНЕС

"Атанас Камбитов=Ценко Чоков", "Камбитов на прокурор”, „Благоевград за достоен живот” и „Не сме овце, хора сме” – с плакати с такива надписи група граждани, общественици, трима общински съветници и местни политически лидери протестираха тази сутрин срещу кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Тридесетина граждани, сред които бизнесмени, общински съветници и политическите лидери, се събраха в 8 часа тази сутрин пред общината. Те осъдиха действията на кмета Камбитов, информира БГНЕС.

НПО организира протест срещу забавено дело

На 12 декември 2016 г. от 12.00 ч. пред Софийски районен съд (на кръстовището на бул. Христо Смирненски“ и ул. „Стара стена...

„Хората протестират срещу политиката на господин кмета, защо този човек не спазва законите, не спазва решения на съда - една четвърт от общинския съвет протестира срещу действията му”, каза Атанас Атанасов от ДСБ, който също бе на протеста. Според него отговорните институции трябва да проверят подадените сигнали, след като местната прокуратура бездействала. „Не може да искаш от редовите граждани да спазват законите, когато началниците ги газят,” допълни Атанасов.

Средата за живот в града не е добра, а кметът кара втори мандат, каза един от протестиращите.

„Моделът „кой” работи в Благоевград и ние протестираме срещу това нещо, искаме институциите да направят пълна проверка върху дейността на кмета. Благоевград е преекспониран с дейността по санирането, а има блокове, които се санират за по над 200 лв. за квадратен метър, за тази сума блокът може да се събори и построи наново. Застрояват се градинки, заобикалят се търговете, нарушенията са повсеместни, някой трябва да провери това”, каза лидерът на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски. Според него сигналът е изпратен до премиера в оставка Борисов, президента, главния прокурор и комисаря по правосъдие в Европейската комисия.

„За сега не искаме оставката на кмета поради факта, че трябва да изчакаме резултатите от проверката”, обясни Ханджийски. Според него от общинската администрация не отговарят на питанията му и като гражданин. „Повече от месец няма отговор на питането какви са заплатите на кмета, общинските съветници и председателя на ОбС”, даде пример лидерът на ДСБ в Благоевград.

Съдии и служители от СРС ще протестират

На 9 декември от 11:00 до 13:00 часа, пред сградата на ВСС съдии и служители от Софийски районен съд /СРС/ ще проведат митинг. Целта е ...

Подписката за протеста е подписана от над 2 000 граждани на Благоевград, бизнесмени, директори на институции и 10 общински съветници, твърдят организаторите.

45 минути след началото на протеста, от пресцентъра на общината изпратиха до медиите следната позиция:

„Категорично възразяваме срещу опитите на шепа местни партийни функционери и клакьори да си присвояват правото да говорят от името на гражданите на Благоевград, разпространявайки декларации, съдържащи неверни твърдения, граничещи с откровени клевети, уронващи авторитета на Благоевград. Твърдо заявяваме, че Община Благоевград работи законосъобразно, единствено и само в интерес на гражданите, и стриктно изпълнява решенията на българския съд. Провежданите процедури са законосъобразни и прозрачни, открити, осигуряващи конкурентна среда за бизнеса, преминали през предварителен контрол и потвърдени от българския съд. Пожелаваме на всички благоевградчани весели празници!”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Проучване за костенурки и змии заради АМ "Струма" в Кресненското дефиле: Никой не иска, АПИ дава повече пари

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Две леки земетресения край Симитли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com