X
 
 

В Благоевград започва изграждането на подлез, чакан от 50 години

3974 0
В Благоевград започва изграждането на подлез, чакан от 50 години
Снимка: Община Благоевград
Преди близо 50 години се заражда нуждата от подлез в кв. "Грама" в Благоевград. Десетки общински администрации обаче или не коментираха проблема или даваха обещания, че той ще бъде решен. Днес първата стъпка официално е направена.

От администрацията на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов съобщиха, че започва изграждането на подлеза. Официално беше сформирана комисия, която да отвори ценовата оферта.

Изпълнението на дейностите по обекта, ще започне след сключване на договор с ДЗЗД „Грамада строй“.

Нови стаи в общежитията в Благоевград

Четири нови стаи имат общежитията към спортния интернат "Пирин" в Благоевград. Те ще могат да се използват от учащи от новата учебна го...

Изграждането на подлеза решава основният проблем на един от най-големите благоевградски квартали - ежедневно прeз жп прелез преминават много автомобили и пешеходци, което създава предпоставка за пътно произшествие.

Прокарването на подлеза под жп линията ще подобри безопасността, но ще намали трафика от автомобили, който се образува, заради честото пускане и вдигане на бариерата, която обслужва влаковете.

Финансирането на строителството е по проект „Интегриран градски транспорт на Благоевград“, по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020”, приоритетна ос 1 по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Жителите на града приветстваха решението и се надяват всичко да приключи в най-скоро време, за да може проблемът да бъде разрешен.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители