За последния месец седем обществени поръчки са спрени в област Благоевград

2441
За последния месец седем обществени поръчки са спрени в област Благоевград
Снимка: БГНЕС

Седем обществени поръчки са спрени за последния месец в Благоевград. Те са на обща стойност 255 милиона и половина. Най-големите от тях са прекратени през последните десет дни.

Първата от тях е за строежа на ЛОТ 3.1 на автомагистрала "Струма" и прилежащия към него двукилометров тунел. Проектът бе на стойност 250 милиона лева. Той бе спрян вчера от Националната компания "Стратегически инфраструктурни проекти".

Градската галерия в Благоевград отваря врати след основен ремонт

Градската художествена галерия в Благоевград отваря врати с изцяло обновена и модерна европейска визия, информира "Дарик нюз". Галерия...

Следващите пет обществени поръчки са на Югозападното държавно предприятие. Първата от тях е за доставка на гуми, джанти и вентили и е на стойност 662 000 лева с възможност за допълнително финансиране в размер на 331 000 лева. Тя е спряна само ден след като е обявена. Причината - допуснати нарушения при изготвяне на техническата спецификация, които не могат да бъдат отстранени, без това да промени условията, при които е обявена процедурата, посочва Topnovini.bg.

Следва проект е за поръчка и доставка на 13 нови комбинирани багери - товарачи и 2 булдозера. Предприятието искаше да ги закупи на лизинг. Цената на поръчката е 3 225 000 лева като ЮЗДП е било готово да заплати 15-процентното оскъпяване или 480 000 лева. Тя е прекратена с мотив, че държавното предприятие няма нужда да се товари с лизингово оскъпяване, а можело да ги закупи без лизинг.

ЮЗДП е спряло още една обществена поръчка - за доставка и монтаж на 8 подвижни пожарни системи и 8 автомобила "Тойота Хайлукс". Тя е в размер на 130 000 лева и е спряна поради допуснати грешки и нарушения в документацията. Поради същата причина е спрян и проектът за доставка на пожарогасители за нуждите на ЮЗДП на стойност 24 000 лева с опция за допълнително финансиране от 12 000 лева.

Горското предприятие не успя да избере и доставчик на телекомуникационни услуги за 1400 абонати в групата. Документи за участие в процедурата са подали и трите мобилни оператора, но тя е прекратена в началото на този месец. ЮЗДП излезе с мотив, че две от офертите не отговарят на посочените условия и припомниха ,че по правило трябва да има двама допуснати за участие.

Близо 200 нуждаещи се от Благоевград ще получат домашен асистент

188 души от Благоевград със специфични нужди ще имат лични, социални или домашни асистенти. Това са жители на града, които не са трудос...

Спряна е и обществена поръчка за доставка на лекарства, обявена от МБАЛ - Благоевград. Тя е на стойност 100 893 лева. Като причина за обявяването й от лечебното заведение са посочили "Един от основните доставчици на лекарства "Софарма трейдинг" АД отказва да достави лекарства, защото болницата има просрочени задължения и не е редовен платец". Преди дни тя е спряна защото фирмата, поканена за участие в процедурата, не е изпратила оферта в уречения ден и час.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com