Акушерката от харема

53243
Акушерката от харема
Снимка: Хермес

Четиринадесетгодишната Лея живее с родителите и годеника си в селцето Каш. Безмилостното номадско племе юруци напада семейството и любимия й. След като ги измъчват жестоко, убиват ги и опожаряват Каш до основи. Пленяват Лея и я продават за наложница в харема на султан Мурад III в Константинопол.

Хана и Исак Леви пристигат в Константинопол от Венеция със сина си Матео. Славата на Хана на акушерка, способна да се справи и с най-трудните израждания, достига до почитаемата валиде султан.

Светла Балтова: Колкото по-съзнателни сме, толкова повече от горчивите уроци ни се спестяват

„Планетите и ритъмът на човешкия живот“ е замислена като продължение на „Астрология и астропсихология за всеки“...

Една нощ на вратата й се появява пратеник на султанa с молба да помогне на обичната му съпруга Сафие да роди безболезнено. Великата Османска империя отчаяно се нуждае от мъжки наследник, който да заздрави позициите й. С помощта на Хана Сафие ражда дъщеричка и си спечелва ненавистта на валиде султан.

Въпреки че е привързан към съпругата си, Мурад се влюбва в красивата наложница Лея. Момичето се превръща в негова фаворитка, от която се очаква да го дари с наследник.
Лея иска да избяга от харема, но само Хана може да й помогне.
За автора

Роберта Рич е родена в Бъфало, Ню Йорк. Работила е като адвокатка по бракоразводни дела, сервитьорка, болногледачка, служителка на регистратурата в болница и дори като работничка на поточна линия. Но въпреки разнообразните професии, мечтата й винаги е била да бъде писателка.

Семейна екскурзия до Италия я вдъхновява за написването на „Акушерката от Венеция“. Докато похапва еврейски сладки и пие еспресо, й хрумва идеята за историческия роман. Пътуването  впечатлява Роберта и тя започва да събира сведения за живота в еврейския квартал във Венеция през шестнадесети век.

Информацията по темата се оказва оскъдна, но ценна.  „Акушерката от Венеция“ предлага оригинален начин да си представим живота на жените, чиито истории тънат в забрава. Още с появата си на пазара романът предизвиква огромен интерес и се превръща в международен бестселър.

Планетите и ритъмът на човешкия живот

Книгата „Планетите и ритъмът на човешкия живот“ от Светла Балтова е замислена като продължение на „Астрология и астро...

Писателката не кара феновете си да чакат и скоро след това издава „Акушерката от харема“, книга, която продължава историята за любимата героиня на читателите - Хана Леви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com