Боян Бенев с дебютен sci-fi роман

3864
Боян Бенев с дебютен sci-fi роман
Снимка: ПР

Как би изглеждал светът, ако всички сегашни проблеми бъдат решени? Дали екологичното равновесие, изобилието от ресурси и глобалният достъп до първокласно образование водят човечеството към свят без конфликти и неравенство? Отговорите на тези въпроси търси първият научнофантастичен роман на предприемача и автор на книги Боян Бенев. Дебютното му художествено произведение е сред малкото български книги в sci-fi жанра от "Библиотека Галактика" насам със собствени илюстрации от художника Георги Маринов - HORHE.

На пазара паралелно излязоха английското (оригинално) и българското (в превод на Владимир Полеганов) издания и всяко следващо занапред ще бъде развивано с местни художници и графични артисти от съответната държава.

"ЕДНО" разказва за свят, който прилича на нашия, но е и различен. След като е било на ръба на разрушение, човечеството е постигнало бурно технологично и социално развитие и крехък баланс на властта. В този ключов момент всички погледи са вперени нагоре, към мечта от началото на времето, която предстои да бъде реализирана. Хела вече е близо и предстои първата мисия до нея - до луната.

Огромна отговорност тежи върху раменете на главния герой в "ЕДНО" - Айла. Хиляди са посветили кариерите на мисията, милиарди са вложили надеждите си в нея, а връзката ѝ с космическите изследователи, Томиас и Иона, е твърде лична. Задкулисно, струните на властта дърпат в различни посоки, а успехът на мисията е единственият залог на мира…

"Написах книгата защото вярвам, че нашият свят е на кръстопът." - споделя авторът. "В едната посока стои възможността фундаментално да променим живота към по-добро. В другата предстои 100, или 200-годишен период на стагнация. Имаме знанието и инструментите да се избегне втората пътека. Светът който се намира в книгата вече е минал през тези тъмни векове. Изследвайки го, исках да започне дискусия как бихме могли да го избегнем"...

Боян Ст. Бенев е предприемач в областта на технологиите и международно развитие. Израства във Великобритания и основава първата си компания още в тийнейджърска възраст. Лектор е в мащабни конференции за бизнес и иновации. Консултира организации за развитие на предприемачеството, развива проекти с подкрепата на Google и Amazon, работи с неправителствения сектор, а в последните години е част от проект с инженери и научни изследователи в 17 развиващи се държави, на които помага да превърнат теоретичната си работа в устойчив бизнес.

Живее в България от 2009-а година, когато издава и първата си книга ("Малка Книга за Бизнес" с Жанет45, последвана от "Малка Книга за Реалността" (2010). През 2013-а, в разгара на социална криза у нас, излиза книгата му за бъдещето на България - "Две поколения".

Първият му научнофантастичен роман "ЕДНО" е започнат през 2018-а, силно повлиян от пътуванията му в 17 държави в Азия, Латинска Америка и Африка през 2019-а и завършен в пандемичната 2020. Книгата е разсъждение върху важните избори, пред които човечеството е изправено днес и една възможна версия на по-доброто ни бъдеще.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

От Норвегия идва литературният шедьовър "Последните ласки", който те кара и да се смееш, и да плачеш

Евгения Чаушева от Actualno.com е номинирана за "Рицар на книгата"

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com