"Деликатният" Фоенкинос идва в България

5813
"Деликатният" Фоенкинос идва в България

Авторът на „Деликатност” и биографичния роман „Шарлот”, който спечели награда „Рьонодо” 2014, пристига у нас, за да уважи многобройните си почитатели и за участие в 23-тото издание на Международния кинофестивал „Любовта е лудост” във Варна.

Срещата с публиката в София ще се състои на 20 август от 19.00 часа във Френския културен институт.

Фоенкинос започва да пише на 16-годишна възраст, след като претърпява операция на сърцето. До този момент писателят признава, че в дома му почти не е имало книги. След продължителния му престой в болницата, където се влюбва в четенето, отношението му към живота се променя коренно. Писането се превръща в негова страст, чийто плам откриваме във всяка една книга.

Няма как да не се забележи темата за самотата в творчеството на Фоенкинос – в най-различните ѝ форми. Но това, за което трябва да му бъдем благодарни, е, че по толкова приятен начин ни показва пътя, по който да излезем от тази тъмница.

Откъс от "Шарлот" от Давид Фоенкинос

Шарлот се е научила да чете името си върху надгробен камък.   Тя не е първата Шарлот. Леля й, сестрата на майка й, също се е ка...

Един от най-нежните му романи – „Деликатност“, е преживяване, чийто прочит за мнозина се превръща в едно от запомнящите се събития в живота.

Романът не е любовна история в чистия смисъл на понятието. Това е историята на живота, който ни поднася най-неочакваните събития в най-неподходящия момент.

Нещастията идват точно когато не ги очакваш, но и хубавите неща – също, стига да не ги отблъскваш умишлено, а те не заслужават подобно отношение. Деликатност е книга за надеждата, за вярата, че в живота винаги има баланс и че най-красивите неща понякога са толкова прости...

Прочитът на "Деликатност" е като преход из неравна планинска местност: нагоре-надолу из нас самите, из събитията в живота ни, из потиснатия свят на емоциите ни. Но това е едно незабравимо пътешествие.

"Деликатност" е книга, с която си заслужава да прекарате нощта...

"Деликатност" от Давид Фоенкинос

Натали изгубва любимия си съпруг и сърцето й се превръща в крепост, в която и най-блестящият прелъстител не може да проникне. А ако чов...

Не пропускайте и другите заглавия, до които българският читател ще има удоволствието да се докосне: „Спомените“ и „Шарлот“, благодарение на издателство Колибри.

 


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги