"Дългото очакване на ангела" разказва за живота на художника Тинторето

18650
"Дългото очакване на ангела" разказва за живота на художника Тинторето
Снимка: Унискорп

Печели войната не онзи, който печели битка – а онзи, който живее един ден повече от врага си.

Във Венеция, към края на XVI век. Якомо Робусти – известен още като Тинторето, италиански живописец, един от най-талантливите представители на венецианската школа и последният голям художник на Италианския ренесанс, защитава постиженията си с всички възможни средства. Той процъфтява независимо от конкуренцията, заплахите за побой и измамата като начин на живот, като същевременно намира вдъхновение за картините си в извънредния физически свят, който го заобикаля. Въпреки дългогодишните враждебни отношения със своите противници, Тинторето нито веднъж не подлага на съмнение нито себе си, нито своя талант – вулканичен човек, амбициозен и нестандартен, който живее, за да рисува и за да наложи своето изкуство, би жертвал всичко и всеки. Семейството му споделя неговите чувства и страсти, но децата му си отиват едно по едно – с изключение на добрия Доминико – момичетата – в манастир, непокорните синове – далеч от дома. Незаконната дъщеря на Тинторето – Мариета, е най-съвършеното му творение. Талантлив музикант и художник, Мариета е жена с остър ум, безгранична креативност и ясна визия. От незаконния ѝ произход до практиката ѝ да се облича като момче, за да наблюдава необезпокоявана света, в който живее баща ѝ, животът ѝ придобива митичен ореол.

Тайният живот на Шекспир

Морган въвлича в онези усещания: „Стани част от караницата, тон от песента, проври се в нея и проследи накъде отива…&ldqu...

Мадзуко изследва любовта между Тинторето и Мариета до самия ѝ край. Нейната уверена проза въвлича читателя дълбоко в мистерията на живописта, в света на двама незабравими художници и в духа на един от най-очарователните градове на Италия, намиращ се на ръба на неизбежен колапс.

Мелания Маздуко е родена в Рим през 1966 г. Получава степен по италианска литература от университета Ла Сапиенца и степен в областта на киното от Експерименталния център по кинематография. Освен автор на новели, Мадзуко има няколко наградени кинотворби, театрални пиеси и радиопиеси. През 2003 г. получава най-престижната литературна награда на Италия – Strega. Книгите на Мадзуко са изключително емоционални. Отличното познаване на историята, езикът и въображението съвпадат с добре разработените теми, ярките герои и модерните проблеми, с които тя се ангажира в творбите си. Мадзуко е един от най-интересните и ценени съвременни писатели жени в Италия, призната както там, така и в чужбина. Романите ѝ са преведени на много езици – румънски, сръбски, норвежки, шведски, унгарски и полски, дори китайски, турски и иврит.

 

 

"Нектар на Боговете" от Гуен Уоткинс

Букетът от аромати разкрива сложно съчетание от подправки, зрелия сорт сира с характеристиките на черен пипер и сливи. Борейки се да п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

Отиде си писателят Пол Остър

"На половината път до теб" - вълнуващ роман за една необикновена любов

Брайън Трейси разкрива как да работим по-умно и да печелим повече в "Печели колкото наистина заслужаваш"

От Норвегия идва литературният шедьовър "Последните ласки", който те кара и да се смееш, и да плачеш

Евгения Чаушева от Actualno.com е номинирана за "Рицар на книгата"

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги