X
 
 

Грозната страна на предприемачеството разкрива в дебютната си книга Пламен Попов

2393 0
Грозната страна на предприемачеството разкрива в дебютната си книга Пламен Попов
Снимка: ПР
През колко провала трябва да преминеш, за да стигнеш до успеха, как волята и характера ти помагат да преодолееш наркотичната зависимост, а след това се превръщат във фундамент на предприемаческите ценности, разкрива авторът в "Предприемачът".

Личният житейски път на Пламен П. Попов го води през редица изпитания, които го изправят пред категоричното решение да се реализира като успешен предриемач. Родом от Бургас, авторът губи баща си на 11 години, на 15 попада в клопката на наркотиците, а на 25 сключва първата си сделка за един милион. В "Предприемачът" той описва детайлно опита си, като едновременно с това дава ценни напътствия и формули за успех. Авторът изповядва убеждението, че всеки може да се превърне в предриемач, като управлява живота и бизнеса си прецизно, определяйки целите си и фокусирайки се върху тях с отдаденост, страст, постоянство, дисциплина и упоритост. Тясната му специалност е изграждане на бизнес с нулев стартов ресурс, чрез привличане на партньори.

20 проблема, които само любителите на книги разбират

Обичате ли да четете? Ако отговорът е да, със сигурност ще се разпознаете в следващите изречения. Сайтът Goodreads се е допитал до по...

Попов разказва за провалите и фалитите, свои и на свои партньори и клиенти, искрено и честно. Прави го, защото върху тях той изгражда успешния си бизнес, мащабната кампания "Аз събуждам България", Университет за личностно развитие и предприемачество и поредица от бизнес обучения и курсове за личностно развитие.

Книгата изобилства от примери за провалени животи на неуверени хора, с които Попов работи, за да ги превърне в успешни модели за подражание. Такава е историята на Ник Чакъров, който преминава през поредица от обучения и консултации с Пламен и бизнес партньора му Ясар Маркос. Вследствие на това, от момче, което губи работата си, дългогодишната си приятелка и дома си, Ник се превръща в един от най-успешните онлайн предприемачи в България за своята сфера. Всичко това се случва благодарение на две основни неща, описани детайлно в книгата "Предприемачът", информацията, която получаваме и начинът, по който я използваме.

За повече от петнадесет години Попов е сформирал и ръководил над двадесет екипа. "Само в два случая" – пише той – "съм видял как машината работи перфектно. Единият пример е от далечната 2004 г., когато започнах своята дейност в строителството и събрах първата си бригада с моя партньор. Другият случай е работата ми с Ясар, особено след като стартирахме и работехме само двамата."

"Хората не искат някой да ги учи, как да живеят, те искат някой да им покаже. Точно това правим ние, показваме и чрез пример. Много е "романтично" да слушаш за провали. Докато не осъзнаеш, че този, който ти ги разказва, ги е преживял преди това" – споделя автора на страниците на "Предприемачът", като подкрепя тезата си със стотици примери от практиката си, като лектор и консултант. Дори тези, които му създават врагове и начина за справяне с тях, Пламен описва, за да бъде възможно най-изчерпателен в този съкровен разказ, който превръща в наръчник.

Няма невъзможна мисия

"Мосад. Най-великите мисии на израелските тайни служби" на Михаел Бар-Зоар и Нисим Мишал даде живот на завладяващите легендарни мисии н...

В дебютната книга на автора присъства и най-голямата му страст – "Аз събуждам България". Идеята за стартирането на най-мащабната и безплатна информационно-образователна програма за личностно развитие и предприемачество провеждана в България "Аз събуждам България" се ражда при едно от пътуванията на автора до Бобов дол. Отчаянието и кризата на хората останали без работа там, както и желанието им да учат, да се развиват и да потърсят нови възможности, го провокират да създаде мащабната образователна кампания, чиято основна цел е да преодолее ограничения достъп до изключително ценна информация. Информация, която може да промени живота на хората в цялата страна. Вдъхновени от иновативността и ентусиазма на Пламен, множество институции, бизнес организации и Министерството на труда и социалната грижа в лицето на д-р Султанка Петрова застават зад каузата. "Аз събуждам България" стартира в края на миналата година със събитие на площ от 10 дка. в центъра на столицата, 15 000 посетители, над 15 лектори, два концерта на сцена 80 кв. м., както и множество изложители на различни продукти и услуги.

Във втория етап, през 2018-а кампанията продължава с над 300 безплатни информационно-образователни лекции във всички 28 областни градове на България.

"Тази книга е предизвикателство. Това е моят опит да предам какво съм научил от наблюденията ми над мои бизнес партньори и конкуренти, както и от мои действия, когато съм стартирал различни бизнес проекти – вече повече от 15 години в България. Включил съм и факти, които не са били известни досега, дори и на голяма част от моето обкръжение" – подчертава Попов в увода към книгата си.

"Никога не е било важно, колко пъти ще падна или какво ще кажат хората за мен, а колко пъти ще стана и какво мисля аз за себе си" – акцентира автора. И описва срещите си с всички партньори, които са му помагали по пътя на личното му и професионално израстване. Сред тях, като най-ценни открива един от водещите преподаватели в НАТФИЗ - проф. Атанас Атанасов, Столична Община, Георги Първанов, изпълнителен директор на CTeam, голяма група от компании предлагаща решения в сферата на човешките ресурси в България и чужбина, проф. д-р Станислав Семерджиев, Създател на специалността "Драматургия", изпълнителен директор на Световната организация на филмовите и телевизионни висши училища (CILECT) Франция и много други.

50-те най-продавани книги за последните 10 години в България

Книжарници "Хеликон" класираха 50-те най-продавани книги за последните 10 години в България. 1. "Любов", Елиф Шафак 2. "Малкият принц...

Има ли амбиции Пламен П. Попов да се развива в политиката, кое е най-голямото предизвикателство пред един предприемач, защо провалът е учител и колко труден е пътя пред теб, щом имаш смелостта да минеш по жарава? Отговорът на тези и още много въпроси Пламен дава в "Предприемачът"!

Книгата "Предприемачът" ще бъде представена в София на 3.05, а преди това в Пловдив/02.04, Стара Загора/03.04, Ямбол/04.04, Сливен/05.04, Бургас/24.04, Варна/25.04, Шумен/26.04, Русе/27.04, Велико Търново/28.04, Плевен/29.04

За автора:

Пламен П. Попов е предприемач, бизнесмен, майстор в продажбите, съосновател на Университет за личностно развитие и предприемачество и "Аз събуждам България" – национална кампания за социално предприемачество. Национална информационно-образователна кампания "Аз събуждам България" е най-големият социален проект, свързан с личностното развитие и предприемачеството, с проведени над триста безплатни събития в страната. В нея са включени множество лектори от различни сфери, в които те се развиват успешно на практика. Това не е кампания на теорията, а споделяне на практически опит от кухнята. Онлайн търговия, маркетинг, копирайтинг, графичен дизайн, стартиране на онлайн бизнес, създаване на уебсайт, мотивация, комуникация, финансова грамотност, презентационни умения - това са темите, застъпени в кампанията. Целта ѝ е да повиши стандарта на живот на нашето общество, чрез силата на знанията и уменията на всеки един от нас. Пламен П. Попов е създател на системата за бизнес развитие и продажби "МasterSell".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители