Иван Димитров на "Софийски дует" в Перото

4611
Иван Димитров на "Софийски дует" в Перото
Снимка: Жанет 45

Младият писател Иван Димитров ще представи на 20 януари (сряда) от 19:00 часа в Литературен клуб „ПЕРОТО” своя втори роман „Софийски дует”. За него литературният критик Марин Бодаков споделя: „Иван прикрива любовта си към литературата с отлична ирония.

Той прикрива любовта си към поезията с роман. Прикрива самотата си с текст, в който сме заедно тук и сега – в една разпознаваема София на словото, в която бих искал още повече да живея. В една бохема на отчаянието. Всъщност, Иван Димитров се осмелява да ни съобщи колко двойствено е всичко, от което сме изградени и което обичаме”.

Представяне на книгата "Лабиринт с разноцветни конци" от Красимира Стоева

На 4 ноември, сряда от 18:00 часа в Orange Books Cafe, ул. "Граф Игнатиев" № 18, ет. 4, София Издателство "Жанет 45" и кафе - книжарниц...

„Софийски дует” на ИК „Жанет 45” е разказ за София днес, макар и Иван Димитров пише „София, ти нямаш нужда от свой роман”. В нея авторът ни запознава с противоречивата фигура на Йордан Константинов, който преди година е намерен убит в Борисова градина. Той оставя след себе си недовършен роман за София, който е публикуван от „Жанет 45”.

Приложени са на колажен принцип и четири ранни новели на писателя, интервюта с негови приятели и фрагменти от бележниците му. Кой е убиецът на Йордан Константинов? Това се пита читателя след всяка прочетена страница. Отговоът на този въпрос може да бъде даден единствено с гласа на своята съвест.

 

 

Премиера на новата поетична книга на Людмила Балабанова "Град без море"

ИК "Жанет 45" и Галерия "Credo Bonum" ви канят на 21 октомври, 18.30 ч., в галерия "Credo Bonum" на ул. „Славянска” 2 (вход...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги