X
 
 

Издателство „Факел експрес“ със специални предложения на Софийски международен панаир на книгата

713 0
photo of Издателство „Факел експрес“ със специални предложения на Софийски международен панаир на книгата
Снимка: Издателство Факел експрес

От 12 до 17 декември 2017 г. в Национален дворец на културата се провежда 45-и Софийски международен панаир на книгата и 5-и Софийски международен литературен фестивал.

В Панаира участват повече от 200 издателства от страната и чужбина. Изключително наситената съпътстващата програма включва срещи с нови книги и с много български и чуждестранни автори.

Издателство ФАКЕЛ ЕКСПРЕС представя своите книги на щанд 449 – на една ръка разстояние от сцената за Културната програма на Панаира във фоайе Запад на 4 етаж.

В навечерието на Коледните празници предлагаме нашите издания на по-ниски цени.

Най-нетърпеливите посетители и почитатели на изящното слово ще могат да купят „Маскировка“ от Юз Алешковски, „Стихотворения“ от Васил Балев и току-що излезлите „Приказките на господин Кабода“ от Елена Алексиева с автограф от авторите.

Предлагаме и възможността да получите 2 книги на цена от 5 лева.

Който купи книги за 30 и повече лева, ще спечели талон с 30 % отстъпка за книги от издателството, валидна до 15 януари 2018 г.

Всяка наша книга е важен и много ценен подарък.

Епистоларната размяна на мисли между Мишел Уелбек и Бернар-Анри Леви в „Публични врагове“ е истинско интелектуално удоволствие. Различията във възгледите, темперамента, характера и съответно начина на живот, личен и публичен, на двамата медийни врагове са доста съществени, но благодарение на тях те развиват теми, едновременно актуални и вечни, които именно поради споровете и несъгласията им провокират у читателя размисъл, карат го да се съгласи с единия или с другия или да не е съгласен и с двамата. Едно е безспорно: книгата има познавателна стойност не само защото подтиква към по-внимателен прочит на постоянно цитираните Епикур, Лукреций, Лайбниц, Шопенхауер и Ницше, но и защото обрисува от две често напълно противоположни гледни точки съвременна Франция, а чрез нея и съвременното ни общество.

Напомняме, че Мишел Уелбек е известен с романите „Елементарните частици“, „Платформата“, „Възможност за остров“, „Карта и територия“ и „Подчинение“, които също ще намерите на нашия щанд на Панаира.

Животът на насекомите от Виктор Пелевин е остроумен, поетичен и тъжен, определян като роман антиутопия, постсоциалистически сюрреализъм, главозамавайща фантасмагория, „пастиш“ и „колаж“. Наситен е с дълбоко философско съдържание, в което човешкото начало влиза в екзистенциален конфликт с абсурда, жестокостта и безсмислието на битието, показвайки ни го в неговото многообразие, вечно движение, външни и вътрешни метаморфози.

В изящното издание на „Записки. 1970 ‒ 1993“ от Константин Павлов  са включени повече от 60 нови фрагмента в сравнение с изданието от 2000 г. на „Жанет 45“. Великолепно оформено от Светлин Русев, който с присъщия му вкус и чувство за история пръсна из него множество факсимилета на тези безценни за нашата литература и време свидетелства, водени саморъчно от поета и неведнъж спасявани от унищожаване от жена му. „Както и да ги наричаме: максими или афоризми, опити или изповеди, изречения, наблюдения, фрагменти и пр., записките на Константин Павлов – вече наречени от него именно така! – са не толкова смайващи със своята дълбочина и простота прозрения, нито пък акробатични „автокоментарии“ на художествените му текстове, колкото цели самостоятелни стихотворения и поеми. С тях поетът като че ли изобретява свой нов жанр, свой нов шифър – и към тайнствената природа на собственото си творчество, и към всичко онова, което ни заобикаля и съпътства – Време и Слово, Дух и Памет, Вина и Възмездие.“ (Георги Борисов)

„Приказките на господин Кабода“ от Елена Алексиева (с изключителните рисунки на Кирил Златков) са „абсурдни, сериозно-иронични, взрени в детайла и същевременно изчистени от всякакъв бит, пренасят ни в един странен свят, зареден с особено напрежение. Те сякаш подтикват към откривателство и водят читателя по непознати пътеки.“ (Алек Попов). Книгата излиза от класическата представа за приказка и би могла да се чете като една учудена, меланхолична поема в проза.

С двете си книги „Шапката на Митеран“ и „Жената с червеното тефтерче“ Антоан Лорен доказва твърдението си, чероманите трябва да бъдат по-добри от истинския живот“. И двата романа са оптимистични, увлекателни и очарователни, изпълнени с чистосърдечност и тънък хумор, написани с особена лекота и непринуденост, които те грабват още с първите страници.

Понякога всички ние се чувстваме потиснати, нещастни и в лошо настроение. Това обаче съвсем не означава, че сме болни. За да се пребори с пристъпите на меланхолия, нашето тяло притежава необикновени способности и ресурси. Как да живеем по-добре и да открием съкровищата от енергия, скрити у всекиго от нас – ето на какво ни учи със своите размисли, съвети и упражнения в книгата си „Лошото настроение – залог за здраве и жизненост“ професорът по психиатрия в Парижкия университет „Дени Дидро“ Мишел Льожоайо.

Това са само малка част от нашите предложения.

На щанд 449 можете да намерите романите на живите руски класици Юз Алешковски и Анатолий Корольов, „Избрани произведения“ на изумителния Даниил Хармс, есеистичните томове на Йосиф Бродски, Данило Киш и Виктор Ерофеев, поетичната антология „Частица от бурята“ от Марк Странд, любимите в цял свят романи на Мюрел Барбери, романите на новата звезда на френската литература Грегоар Делакур, документалната проза на Виктор Суворов.

Очакваме ви от 12 до 17 декември, всеки ден от 10 до 20 ч., в неделя – до 19 ч.

Входът и достъпът до фестивалните събития е свободен.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дончев: Постъпили са предложения за 1600...

Вече са постъпили предложения за 1600 съкращения в държавната администрация. Това обаче не са окончателни цифри, понеже се очакват пред...

Последно в Актуално